Alaybey’in güneyine yeni yol

Çorum Belediyesi Alaybey Sokak’ın güneyine 10 metrelik yeni yol açıcaklarını bildirdi.

19 Kasım 2018 Pazartesi 12:04
Alaybey’in güneyine yeni yol

Belediye Başkanı Zeki Gül, Alaybey Sokak’ın güneyine 10 metrelik yeni yol açıcaklarını bildirdi.

Gül, yaptığı açıklamada, “Halihazırda 5  m genişliğinde olan ve araçların park etmesi sonucunda yaklaşık 3 metresi kullanılabilen Alaybey Sokak, 3194 Sayılı İmar Kanununun 18’inci Maddesi uygulaması sonrasında genişletilerek 12.00 metreye çıkartıyoruz. Ekiplerimiz bölgede kamulaştırılan binaların yıkımına devam ediyor. Karakeçili bölgemizde devam eden yeni 25 metre genişliğindeki yolumuza kadar olan bölümde genişletme çalışması yapıyoruz. Yaptığımız çalışma ile bölgedeki trafik daha da rahatlayacak.

ALAYBEY GÜNEYİNE 10 METRELİK YOL

Ayrıca, Alaybey Sokağın güneyinde 10 metrelik yeni bir yol açacağız. Albayrak Caddesine ve yeni açılacak 25 metrelik yola ikinci bir bağlantı yapmış olacağız. Bu yolun bizim için ayrı bir önemi de İnayetullah Cami’nin yanına yapacağımız otoparka ulaşımı daha da kolaylaştıracak.”

KARAKEÇİLİ’DE SONA GELİNDİ

Karakeçili bölgesinde yeni açtıkları 25 metre genişliğinde 650 metre uzunluğundaki yolda sona yaklaştıklarını belirten Gül, şöyle devam etti; “Şehrimizde alternatif yollar ile trafiğimizi rahatlatmak için önemli çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan birisi de Gazi Caddesi ile Fatih Caddesini birbirine bağlayacak olan Karakeçili yolumuzdur. Yol üzerinde bulunan kamulaştırılan binaların yıkımını gerçekleştirdik. Bir tane binamız kaldı. Onun da mahkeme kararı önümüzdeki günlerde çıkacak. Milli Eğitime ait binalarda ise görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah hedefimiz bir an önce yolumuzu faaliyete geçirmek. Yaptığımız bu çalışmalar ile bölgemizde 3  park, 2 belediye hizmet alanı,  Karakeçili Cami arkasında 312, İnayetullah Cami arkasında da 344 olmak üzere toplam 656 araçlık iki otopark yapmayı planlıyoruz. Şehir Merkezimizde yaptığımız bu çalışma ile bölgenin cehresi değişecek. Hemşehrilerimize kamulaştırmalarda bizlere sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.”

Son Güncelleme: 19.11.2018 16:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.