Alper Zahir temkinli konuştu

Çorum ve ilçelerinde kar yağışı en fazla çiftçileri sevindirirken, içme suyu rezervleri için temkinli değerlendirme yapıldı.

24 Ocak 2022 Pazartesi 19:09
Alper Zahir temkinli konuştu

Çorum ve ilçelerinde son günlerde etkili olan kar yağışı en fazla çiftçileri sevindirirken, içme suyu rezervleri için temkinli değerlendirme yapıldı.

Belediye Başkanı Yardımcısı Alper Zahir, Amasya ile birlikte en an az yağış alan Çorum’da, 2 yılı aşkın süredir yaşanan kuraklık nedeniyle içme suyu kaynaklarının tükenme noktasına geldiğini hatırlattı.

Etkili kar yağışı öncesinde Çorum merkezdeki içme suyu barajı havzalarında toplam rezervinin yüzde 1’e düştüğünü vurgulayan Zahir, son günlerde ve halen yaşanan yoğun kar yağışının önce kuraklık nedeniyle toprağı tam olarak doyurmasının ardından içme suyu havzalarına akışın başlayacağını ifade etti.

Zahir, Çorum merkezdeki barajlara göre Koçhisar Barajı’nın geniş alana yayılması nedeniyle daha fazla su toplayacağını kaydetti.

TARIM İÇİN CAN SİMİDİ OLDU

Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Ramazan Kelepircioğlu, tarım açısından can simidi olarak gördükleri yağışların çiftçileri sevindirdiğini belirtti.

Son yıllarda ülke genelinde görülen kuraklığın Çorum il genelinin yanı sıra Sungurlu’da da fazlası ile etkisini gösterdiğini ifade eden Kelepircioğlu, “Son birkaç yıldan bu tarafa Sungurlu’ya da az yağış düşmesi sonucu oluşan kuraklık nedeniyle çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını alamadılar. Bu nedenle son günlerde meydana gelen kar yağışını bir can simidi olarak görüyoruz. Bu kar yağışı özellikle çiftçilerimizi çok sevindirdi. Bu yıl kuraklığın etkisinin kaybolması yönünde ki umutlarını yeşertti.” şeklinde konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Kelepircioğlu, kuraklık etkisinin tam anlamıyla kaybolması için yağışların devam etmesi temennisinde bulundu.

Son Güncelleme: 26.01.2022 13:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alp 2022-01-29 12:08:55

Alper zahir?????!!!!! Çözüm ne alaka ise?????

Avatar
Hüseyin 2022-01-29 12:09:35

İş yapmak ve zahir'en çalışmak bağlantı var mı?

Avatar
Yaşar 2022-01-29 12:10:16

Hizmet er kişinin işidir. .......!!!!!!!

banner165