Anadolu’ya özel gelenek Çorum’da

Çorum Belediyesi, tekne orucu tutan çocuklar için iftar programı düzenledi.

01 Nisan 2023 Cumartesi 18:20
Anadolu’ya özel gelenek Çorum’da

Çorum Belediyesi, tekne orucu tutan çocuklar için iftar programı düzenledi. Öğle ezanıyla birlikte Çorum Belediyesi’nin ikramlarıyla oruçlarını açan minikler, unutamayacakları bir gün yaşadı.

Çocukları oruca alışmaları için yarım gün oruç tutulması anlamına gelen "Tekne Orucu” geleneği Çorum Belediyesi tarafından yaşatıldı. Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte tekne orucu tutan çocuklar için iftar yermeği verildi. Çorum Belediyesi tarafından ikram edilen yemeklerle, öğle ezanıyla birlikte oruçlarını açan çocuklar daha sonra palyaço ve animasyon gösterileriyle eğlenceli bir gün geçirdi.

Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da tekne orucu tutan çocuklarla bir araya geldi. Başkan Aşgın iftar sonrasında çocuklara diş kirası olarak çikolata, şeker, kek ve krakerden oluşan hediye paketleri verdi.

Anadolu’ya özel bir gelenek olan ve çocukların oruca alışmaları için tekne orucu tutturulduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın “Biz de çocuklarımız için tekne orucu etkinliği düzenledik. Etkinliğimize ilginin yoğun olması bizleri mutlu etti. Çocuklarımızın oruçlarını Allah kabul etsin. Onlara öncülük yapan ailelerimize de teşekkür ediyorum." dedi.

Millet Bahçesi’nde ayrıca spor etkinlikleri gerçekleştirildi. Spor alanlarında çeşitli aktivitelere katılan çocuklar güneşli bahar gününün tadını çıkarttı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
M. K. 2023-04-03 09:29:46

Çorum belediyesini tebrik ediyorum.Küçük yaştaki çocuklarımıza böyle bir etkinlik yapması takdire şayan.

banner165