Ankara’dan güzel haber geldi

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan’ın girişimleriyle Koçhisar Barajı'ndan sonbaharda Çorum'a su akıtılacak.

03 Haziran 2021 Perşembe 14:02
Ankara’dan güzel haber geldi

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan’ın girişimleriyle Çorum'un uzun yıllardır içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Koçhisar Barajı isale hattının bu yıl içerisinde tamamlanması için gerekli ödenek sağlandı..

Yapılan açıklamaya göre, 2019 yılında ihalesi yapılan 52 kilometre uzunluğundaki Koçhisar İsale hattında müteahhit firma tarafından çalışmalar aralıksız yürütülüyor.

Çorum'un yarım asırlık su ihtiyacını karşılayacağı belirtilen isale hattının öngörüldüğü gibi bu yıl içerisinde tamamlanabilmesi için kaynağa ihtiyaç duyuldu.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın takip ettiği konuyu iletmesinin ardından girişimlere başlayan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız ile görüştü.

Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya’nın da yer aldığı görüşmede, Genel Müdür Yıldız’a isale hattının Çorum için önemini bir kez daha anlatan Milletvekili Ceylan, müteahhit firmanın işi tamamlayabilmesi için gerekli ödeneğin sağlanmasını talep etti.

Milletvekili Ceylan’ın bu talebi olumlu karşılandı ve isale hattının bitirilmesi için gerekli olan ödeneğin çıkarılacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum için hayati öneme sahip bu büyük projeyi şehre kazandırıyor olmalarından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Aşgın, Çorum’un su sıkıntısını uzun yıllar boyunca çözecek projenin bu yıl içerisinde bitirilecek olmasından dolayı başta MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Aşgın, müteahhit firmanın gerekli ödeneğin sağlanmasıyla birlikte isale hattını Eylül ayı sonuna kadar bitirebileceğini ve Ekim ayında da Koçhisar suyunun Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Belediye Arıtma Tesislerine akıtılacağını kaydetti.

Son Güncelleme: 03.06.2021 14:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Poz 2021-06-04 16:04:47

Güzel poz vermişsiniz. Sonuç yok sonuç

Avatar
adil 2021-06-03 14:35:18

:)!!!

Avatar
İskilipli 2021-06-04 05:54:42

Kızılırmak değerlendirilmeli.
Çorum sulanmamı, İskilip, Uğurludağ,Bayat, Oğuzlar tarlalar bahçeler kurak olmamalı. Hatta Sungurlu, Alaca imkan var yanısayımızdan akıp gidiyor Kızılırmak. Yakında Kızılırmağın İçanadoluya yakın bölümündan Konyaya akıtalım denirmi? kuraklık var neden olması gitti bitti olurmu? Çorum düz ilçelerde hakeza suyu iyi kullanmalı!!!!

Avatar
Çorumlu 2021-06-04 11:36:34

Çorumda ağaçlandırma seferberliği başlatılmalı, ne kadar çok ağaç dikersek o kadar çok yağmur alırız. Ağaç olmayan yere yağmur yağmaz. Çorum da ki kuraklığın sebebi orman olmamasıdır.

Avatar
ümit 2021-06-04 19:30:08

çok büyük iş başaran iki vekilimize teşekkür ederiz. il başkanı yok, kavuncu vekil yok.. su getirilecekmişşşşşşş!!!! bu başarı......

Avatar
eylem 2021-06-04 19:31:22

çorum vekilleri ve siyasileri dişe dokunur, çorumun geneline etki ve fayda olan bir hizmete ne zaman becerecekler??? Cevap verebilirler mi? Veremezler.