Aşağıfındıklı can suyu olacak

Vali Sabri Başköy, Sungurlu’ya 14 km, Aşağıfındıklı köyüne 2 km mesafede bulunan Kaynarca deresi üzerine kurulan Aşağıfındıklı zirai sulama göleti inşaatında incelemelerde bulundu.

04 Ekim 2013 Cuma 12:32
 Aşağıfındıklı can suyu olacak


Vali  Sabri Başköy, Sungurlu’ya 14 km, Aşağıfındıklı köyüne 2 km mesafede bulunan Kaynarca deresi üzerine kurulan Aşağıfındıklı zirai sulama göleti inşaatında  incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında Sungurlu Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Sungurlu Belediye Selahattin Uzunkaya, DSİ 54. Şube Müdürü İlker Arslan ile diğer protokol üyeleri ile yüklenici firma temsilcileri de hazır bulundu.

110 bin 320 m³ kil çekirdekli kaya dolguya sahip, Aşağıfındıklı zirai sulama göletinin gövde dolgusu yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Başköy, DSİ 54. Şube Müdürü İlker Arslan ve yüklenici firma Şantiye Şefi’den devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

620 bin m³ su tutma kapasitesine sahip olacak Aşağıfındıklı zirai sulama göletinin devreye girmesi ile Aşağıfındıklı köyünde 1680 dönüm arazinin suya kavuşturacağına dikkat çeken Vali Başköy; “Aşağıfındıklı zirai sulama göletinin yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Göletin suluma kanallarının ihalesi Temmuz ayı içerinde yapılarak yer teslimi yapılmıştır. Aşağıfındıklı topraklarına can suyu verecek olan 14.666m uzunluğundaki sulama kanalları da bir taraftan devam ediyor. Dolayısıyla Aşağıfındıklı zirai sulama göleti, yüklenici firma yetkililerinin de ifade ettiği gibi planlanan tarihten önce 2014 yılı Eylül ayında, sulama kanallarıyla birlikte tamamlanacaktır.” Dedi.




Son Güncelleme: 04.10.2013 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.