Aşırı sıcak etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yeni hava durumu tahmin raporuna göre aşırı sıcak etkili olacak.

21 Temmuz 2022 Perşembe 11:32
Aşırı sıcak etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminlerini yayınladı. Buna göre birkaç ilde sağanak yağış görülecek. 5 günlük tahminlerde aşırı sıcaklar dikkat çekiyor. Bazı illerde sıcaklık 40 dereceyi aşacak. İşte bölge bölge son durum…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni hava durumu açıklaması geldi. Termometreler çıldıracak. 5 günlük hava durumu haritası kıpkırmızı... Öte yandan 23 Temmuz itibari ile aşırı sıcakların etkili olacağı konuşuluyor. Özellikle Antalya için de bir uyarı var.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sakarya, Ordu, Ardahan ve Kars çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Bunun dışında tüm yurtta sıcaklar etkili olacak. Bugün Edirne-İzmir 37, Şanlıurfa 39, Batman 40, İstanbul 31, Iğdır 38 dereceyi görecek.
Antalya için kritik uyarılar geldi. Önümüzdeki cumartesi, pazar, pazartesi günlerine dikkat!  Uzman isim sıcaklığın 40 dereceye ulaşacağını bildirdi. İç kesimlerden sahile doğru akan kuzeyli rüzgarların her 100 metrede sıcaklığı 1 derece arttırarak sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkartması bekleniyor.

Kuzeyli rüzgarların beraberinde fön etkisi oluşturduğunu dile getiren Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Dr. Mehmet Latif Gültekin, "Kuzeyli rüzgarlar sıcaklığı arttırırken nemi de düşürüyor” diye konuştu.

Son Güncelleme: 21.07.2022 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165