Aynı gün 5 saat arayla vefat ettiler

Çorum’da bir çift aynı gün 5 saat arayla hayata veda etti.

07 Ekim 2022 Cuma 16:00
Aynı gün 5 saat arayla vefat ettiler

Çorum’da evli bir çift aynı gün 5 saat arayla hayatını kaybetti.

Çorum Mercek Haber'in aktardığı bilgilere göre; merkeze bağlıTurgut köyünden Hollanda’da yaşayan Cafer Uysal ve eşi Şemene Toska Uysal, yaşadıkları rahatsızlık sonucu aynı gün hayatını kaybetti.

Palabıyık köyü nüfusuna kayıtlı olup Turgut Köyü’ne gelin giden, bir süre Çorum’da ikamet ettikten sonra gurbete çıkarak Hollanda’da yaşamaya başlayan Şemene Uysal ile eşi Cafer Uysal, 5 saat arayla vefat etti.

Edinilen bilgiye göre, kansere yakalanan ve uzun süredir sağlık problemleri yaşayan Cafer Uysal (78) hayatını kaybetti. Eşinin elini tutarak ölümüne tanık olan Şemene Toska Uysal (84) ise fenalaşarak 5 saat sonra hayata veda etti.

HELALLİK ALMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Uysal çiftinin cenazeleri Hollanda’dan Türkiye’ye getirilerek, Çorum Merkez Turgut Köyü’nde toprağa verildi. Cenaze töreni öncesi Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi’nde helallik alma töreni düzenlendi.
Dede Şahin Polat’ın gülbengleri eşliğinde düzenlenen tören sırasında Uysal çiftinin yakınları yan yana olan tabutların üzerine ellerini koyarak deyiş ve türküler söyledi.

Son Güncelleme: 08.10.2022 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.