Az öte git heeriii:))

Çorum Belediyesi yerel şivede sıkça kullanılan 'Az Öte Git Heeriii’ cümlesini raketlerde kullanıp sosyal mesafeye dikkat çekti.

27 Nisan 2020 Pazartesi 16:57
Az öte git heeriii:))

Çorum Belediyesi koronavirüse karşı hemşehrilerini uyarmak için açık hava reklam mecralarını da kullanmaya başladı. Raket ve billboardlarda yayınlanan görsellerde, Çorum şivesiyle söylenen sözlerden oluşan uyarıların yer aldı.


Anadolu’da bilhassa İç Anadolu Bölgesi’ndeki illerde kullanılan ‘Dip dibe sorutmayın, meydanda ağleşmeyin, gıldır gıcık işler için dışarı çıkman, evde kal heğri' gibi uyarı nitelikli yöresel şiveler kullanılmıştı.
Çorum Belediyesi de yerel şivede sıkça kullanılan 'Az Öte Git Heeriii’ cümlesini raketlerde kullanıp sosyal mesafeye dikkat çekti.
Konuya ilişkin bilgi alıdğımız Belediye yetkilileri de, “Devletimizin evde kal çağrısını yöresel bir dille, biraz da mizah katarak vatandaşlarımızın dikkatini çekelim, uyarılar yerini bulsun istedik. Yöresel dilimizle bunu anlatmaya çalıştık. Mizah içeriyor ama bu işin şakasının olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Bu şekilde hem Çorumlu hemşehrilerimizin hem de ülke genelindeki tüm vatandaşlarımızın olayı mizah çerçevesinde ciddiye alması için böyle bir çalışma yaptık."diye konuştu.

Son Güncelleme: 28.04.2020 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2020-04-27 19:59:46

Belediyede reklam işleri çok iyi . PR süper . Birde iş görelim .

Avatar
Çok manidar 2020-04-27 21:37:09

Karikatur çok manidar. Corum belediyesi torpil ile işliyor. Belediye binası değil sanki siyasi parti binası. Akp kadın kolları mensubu bayanlar veya umreye gittim geldim bıyığı ve sakalı olan beyler. Karikatürde virüslü olan sıradan modern bi genç, ama virüsten korkup öte git diyen bence belediye memuru gibi. Ben afişi böyle yorumladım. Son olarak torpil haramdır

Misafir Avatar
Trump 2020-04-27 21:54:22 @Çok manidar

ne olur Trump'u dinleyip dezenfektanı içmeyelim...

Beğenmedim! (1)
Avatar
Yorum 2020-04-28 14:04:33

Resimde hapşuran kişi kagıt mendil veya dirseğinin iç kısmını kullanmış olsaydı verilmek istenen mesaj daha doğru olurdu