Balkanlar üzerinden geliyor

Meteoroloji, Çorum’un da içinde bulunduğu bölge illerin Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisin altına gireceğini tahmin etti.

10 Mart 2023 Cuma 14:32
Balkanlar üzerinden geliyor

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Çorum’un da içinde bulunduğu bölge illerin 11 Mart 2013 Cumartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek yağışhavanın etkisi altına gireceğini tahmin etti.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Cumartesi günü; Kastamonu çevrelerinde, Pazar günü; Kastamonu, Sinop, Çorum, Amasya, Samsun ve Tokat çevrelerinde, Pazartesi günü ise bölge genelinde (Samsun, Sinop, Ordu, Kastamonu, Çorum, Amasya ve Tokat) yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın; Cumartesi günü güneyli yönlerden (Lodos) kuvvetli, bölge genelinde fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerde tam fırtına, Pazar günü; bölge genelinde fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
Cumartesi günü bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde olması beklenen hava sıcaklıklarının Pazar gününden itibaren yağışlarla beraber hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına düşmesi bekleniyor.

Kuvvetli meteorolojik hadiseler ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hazırlayacağı meteorolojik tahmin raporlarının ve meteorolojik uyarıların takip edilmesinin önem arz ettiği hatırlatıldı.

Son Güncelleme: 11.03.2023 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2023-03-10 16:24:25

AFAD az önce bu konuda mesaj gönderdi. Mesajda kurumsal dil yok. Diğer taraftan mesaj gönderen kısmında da Afad yazıyor AFAD yerine. Basit gibi görülebilir ancak kurumun ne denli ciddiyetsiz yönetildiğinin bir başka kanıtı...