Baltacı Mehmet Paşa'nın torunları Osmancık'ta

Osmanlı'nın ünlü sadrazamı Baltacı Mehmet Paşa'nın torunları Beyrut'tan Osmancık'a geldi

08 Eylül 2020 Salı 19:10
Baltacı Mehmet Paşa'nın torunları Osmancık'ta

Osmanlı İmparatorluğu döneminde iki dönem sadrazamlık yapan Baltacı Mehmet Paşa’nın torunları Beyrut’tan Çorum'un Osmancık ilçesindeki dedelerinin köyünü ziyarete geldi.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde 25 Aralık 1704 3 Mayıs 1706 ve 18 Ağustos 1710 - 20 Kasım 1711 dönemlerinde iki defa sadrazamlık yapmış, Prut Savaşı kahramanı Osmanlı veziri Baltacı Mehmet Paşa’nın torunları Balkan Hassan Baltacı ve Amneh Hassan Baltacı ile eşi Rabie Elmasri ve çocukları Lübnan’ın Beyrut kentinden Osmancık’a geldi.

Osmancık’ta bir dizi ziyaret gerçekleştiren Baltacı ailesi Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör’ü de ziyaret etti. Ziyarette Başkan Gelgör, "Tarihimizde önemli yeri olan Kaptan-ı Derya ve Sadrazam Baltacı Mehmet Paşa'nın torunları ile yıllar sonra bağ kurduk. Lübnan'ın Beyrut kentinde yaşayan ve halen Baltacı soyadını kullanan torunları; Balkan Hassan Baltacı ve Amneh Hassan Baltacı ile eşi Rabie Elmasri, beraberinde çocukları Shoukran Baltacı ve Reem Baltacı ata toprakları Osmancık'a ziyarette bulundular. Baltacı ailesi ile bağ kurmaktan ve onları ilçemizde konuk etmekten onur duydum. Osmancık'tan Beyrut'a uzanan tarihi bağ yeniden kuruldu” ifadelerini kullandı.

Dedelerinin doğduğu Osmancık'a bağlı Baltacı Mehmet Paşa Köyü’nü ve Koyun Baba türbesi ziyaret eden Baltacı ailesinin İstanbul-Samsun D-100 karayolu üzerinde bulunan Baltacı Mehmet Paşa heykelinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra ilçeden ayrıldı.

İHA
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nası yani 2020-09-08 22:09:37

Tarihi bir belge var mı? Bir akademisyen bir uzman tarafından belgelendirilmiş mi? Bu konuda akademik Bi çalışma var mı? Üfürmeyin Allahaşkına. Eğer bilimsel bir dayanak yoksa yarın başınıza iş açarsınız. İpini koparan ben Baltacı nın torunuyum der ve karşınıza çıkar.

Misafir Avatar
İsimsiz 2020-09-09 08:39:47 @Nası yani

Bi sen biliyon hee...

Beğenmedim! (1)
Avatar
Derman Genç 2020-09-09 15:33:17

Ben Baltacı Mehmet Paşa'nın üvey torunuyum. Haftaya arkadaşlarla geleceğiz. Sofrayı donatırsaniz sevinirim. Hediyelerimizi de unutmayın.