Barajlar bitik, hedef Eylül

Çorum Belediyesi barajlarda su seviyesinin düşmesi nedeniyle kuyulardan içme suyu sağlıyor. Hedef Eylül ayında Koçhisar'dan Çorum'a su getirmek...

13 Haziran 2021 Pazar 19:12
Barajlar bitik, hedef Eylül

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, çalışmaların aralıksız devam ettiği Koçhisar İsale Hattı’nda incelemelerde bulundu.

Yapılan açıklamaya göre, Çorum’un mevsim normallerinin altında yağış alması sebebiyle barajların doluluk oranları son yılların en düşük seviyelerine indi. İçme suyu kaynaklarında yaşanan sıkıntı Koçhisar İsale Hattının önemini bir kez daha ortaya koydu. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın seçim dönemi taahhütleri arasında yer alan Koçhisar’da tatil demeden haftanın 7 günü esasıyla çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Başkan Aşgın, bugün Koçhisar İshale Hattında incelemelerde bulundu.

Barajlardaki su seviyelerinin kritik olması sebebiyle içme suyu kuyularından şehre su temini için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Dünya genelinde olduğu gibi mevsimlerin kurak geçmesi sebebiyle Çorum’da da içme suyu kaynakları azalıyor. Herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için çeşitli noktalardaki içme suyu kuyularından şehrimize su temini sağlıyoruz. Fakat yer altı su seviyelerinde de ciddi azalmalar söz konusu. Bu sebeple Koçhisar İsale Hattının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Burada yüklenici firma DSİ ve Belediyemizle iletişim halinde güzel ve verimli çalışıyor. Planlamalarımıza göre Eylül ayının ortalarında tümüyle tamamlanmış olacak ve şehrimize Koçhisar Barajından suyu vereceğiz. Koçhisar İsale hattı faaliyete geçtiğinde şehrimizin su sıkıntısı da ortadan kalkmış olacak. An itibariyle hattımız yüzde 65 oranında tamam. Mesafe olarak da 53 Km’lik bu hattımızın 30 Km’si döşenmiş durumda geriye kalan 23 Km için de çalışmalar yoğun bir çabayla devam ediyor” dedi.

Bu hattın biran önce tamamlanması için herkesin çaba sarf ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Aşgın, “Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Bakanımıza, DSİ yetkililerine, valimize ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Aşgın’a inceleme esnasında DSİ 54. Şube Müdürlüğü'ne Murat Kabakcı, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Alper Zahir ve firma yetkileri eşlik etti. Başkan Aşgın süreç ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Son Güncelleme: 14.06.2021 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kos Sevim Koş 2021-06-13 20:10:13

Siz anca sacma sapan bedesten , Corumimia yapip paralari harcayin. Bakalim yaz aylarinda su kesilince ne yapacaksiniz. Corbisler ile kacarsiniz Corumdan.

Avatar
Tasarruf 2021-06-15 06:34:42

Yıkamacılar ve galericiler içeceğimiz suyu harcayın bakalım belediyede kuyudan su bulacakmış önce kaybederiz sonra ararız bu akılla yazın bidonla su taşırız lütfen görün artık eyyy yetkili ibocan

Avatar
Çorumlu 2021-06-13 19:43:54

Kızılırmakdan Ankaraya su götürme düşünüldü hatta götürüldü. Çoruma uzak mı Kızılırmak?
Kızılırmak büyük avantaj.

Misafir Avatar
Osman 2021-06-14 12:47:14 @Çorumlu

Kızılırmak a kaç il atıksuyunu boşaltıyor bilen var mı ? Adnan abi de bilmiyor. İşkembeden sallamayla olmaz bu işler.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çorumlu 2021-06-14 14:44:07

Ağaç olmadıktan sonra yağış beklemek saçmalıktır. Çorum da ağaç dikme seferberliği başlatılmalı,orman olmadan yağış beklemek, çölde su aramaya benzer.

banner165