Basın gerçeği yazmalı

İşadamı Uğur Barlık, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül’ün Belediyespor’la ilgili yaptığı ziyarette, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas’ın gündeme Burger King ve Anitta Otel yanındaki yolun araç trafiğine kapatılması ilgili açıklamalarda bulundu. “Boş işlerle ugraşmanın kimseye faydası olmaz.” diyen Barlık, basın mensuplarından gerçekleri yazmalarını isterken, girişimci insanların önünün kapanması için çaba sarf edilmemesi gerektiğine işaret etti.

28 Temmuz 2013 Pazar 18:55
 Basın gerçeği yazmalı

Yatırım yapmaktaki esas amacının Çorum’a hizmet etmek olduğunu belirten Uğur Barlık, kendisinin milliyetçi ve Çorum aşığı bir insan olduğunu söyledi.

Uğur Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Barlık, spor gündemi ile gerçekleştirilen toplantının sonunda, basın mensuplarına şu açılamalarda bulundu, “Bu otel Çorum'un vizyonunu değiştirdi. Gerçekleştirilen toplantı ve konferanslara katılan binlerce insan, Türkiye'nin dört bir yanından geldi. Çorum'un girişinden itibaren otelimizin Çorum'un siluetine katmış olduğu güzellik ve ihtişam insanların Çorum hakkındaki izlenimini değiştiriyor.

Hepimizin amacı Çorum'u daha güzel konumlara taşımak ve daha güzel noktalara getirmektir.  Bizim çocuklar daha önce Bijan Giyim'in bulunduğu işyerine yeni bir yer açıyorlar. Orası daha önce döküntü bir yerdi, üfürseniz uçacak halde bir yerdi, harabe bir yerdi. Burasını 15 şiddetinde bir deprem olsa bile dayanabilecek çelik kontrüksiyonlu bir bina yapılmaya çalışıldı. Ama bazı ufak görüşlü arkadaşlarımız buraya gecekondu dediler. Gecekondunun ne olduğunu bilmeyen arkadaşlar burayı gecekondu dedi. Burası yapılıp bir an önce devreye girerse, Çorum'a katkısı olur mu? Olmaz mı? Çocuğa sorsanız çocuk ta bilir bunun cevabını. Aklı başında, aklı selim insanların hepsi der ki, bu iş Çorum'un havasını değiştirecektir, vizyonunu değiştirecektir der.

Bazı arkadaşlar geliyor, çocuğuma Burger King getirmek için Amasya'ya gittim diyor. Çocuk gazetede, televizyonda görüyor, istiyor. Amasya'da var Çorum'da niye olmasın. Bin bir zorluklarla biz oranın tescilini almışız Çorum'a yapıyoruz. Birileri de geliyor diyor ki, buraya gecekondu yapılıyor. Böyle ufak kafalılık olur mu? Böyle mantıksızlık olur mu? Kardeşim sen de yap ta seni de alkışlayalım. Becerebiliyorsan, o cesaretin, o yüreğin varsa sen de yap. Biz de seni alkışlayalım, alnından öpelim.

Lütfen yapanlara da, önüne engel olmayın. Ufak basit hesaplarla, bu gibi girişimci insanların önünü kesmeyin. Politika bu demek değildir. Politika, toplumun ve memleketin kalkınması için huzuru için yapılan bir örgütlenmedir. Bunu beceremiyorsan, bu kadarcık aklın yoksa o zaman politikacı olma kardeşim.

Ben burada isim zikretmiyorum, parti zikretmiyorum. Şurada bir yol var, bu yol geçmiş dönemlerde belediyenin imkansızlıklar ve Yimpaş'a kıyak çekmek için açtığı bir yol. İki aracın yan yana geçemediği bu yol, ayrıca benzinliğin içine giriyor. Her an kaza olmayla ilgili yüz yüze bir görüntüsü var. Otelin yanında 30 metre yol açıldı, benzinliğin yanındaki yolun kapanması vatandaşı mağdur etmedi ki. Ayrıca orası araç trafiğine kapandı, insanlar yine gelip geçiyor.

Lütfen Çorum'un gelişmesi için hep beraber bir şeyler yapalım. Böyle olumsuz, ufak hesapların peşinde olan kişilerin arkasında olmayalım veya olalım da gerçekleri yazalım, gerçeğin ne olduğu bilmeden yalan yanlış şeylere alet olmayalım.

Ben buraya 20 katlı bir bina daha yapsam, Çorum'a faydası mı var? Zararı mı var? Şuradaki daracık yoldan daha çok faydası olmaz mı? Biz Çorum'u kongre merkezi haline getirsek faydası olmaz mı? Yapanlara engel olmayalım, yapamayanlar da lütfen laf söylemesin. Ufacık akıllarıyla milleti yalan yanlış yönlendirmesinler.

Ben milliyetçi insanım, memleketimi seviyorum. Benim kafa kağıdımda Çorum yazıyor. İnşallah herkes bizim gibi Çorum'da yürekli olur, bizim gibi parası olan yok mu? Ben bu işleri babadan, dededen sandık içinde altınlar geldi de onlarla mı yapıyorum? Biz bin bir türlü riske girerek, eziyete girerek, borç alarak, kredi kullanarak memleketin kalkınması için çalışıyoruz, bu sıkıntıların içiresinde akşama kadar biz ne eziyetler çekiyoruz. Niye? Çorum'a faydamız olsun diye. 500 kişi çalıştırıyorsak, 600 kişi çalıştıralım diye. Milliyetçilik, memleketçilik budur işte. Herkes sanayici, herkes işletmeci olacak diye bir şey yok. Herkesin bir görevi var, ama bu görevleri layıkıyla yapalım, dürüstçe yapalım. Boş şeylerle uğraşmanın memlekete hiçbir faydası yok. Bazıları insanların kafasını bulandırmaktan, bulanık suda balık avlamaktan hoşlanır.

Memleketimize yapılan güzel şeyleri yazalım, yapanları takdir edelim, memleket böyle kalkınır. Bugün biz yaşıyoruz, yarın çoluk çocuğumuz yaşayacak, ne kadar gelişmiş güzel bir Çorum bırakırsak hepimiz mutlu bir şekilde öbür tarafa gideceğiz, kimse bu dünyaya kazık çakmayacak.”





Son Güncelleme: 28.07.2013 19:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Haşim CIBIR 2013-07-28 19:53:13

Agbi yolun açık olsun Allah senden razı olsun Çorumlu olarak sayenizle göğsümüzü geriyoruz işin gücün rast gitsin

Avatar
Nazinin ŞEN 2013-07-29 10:42:48

harika bir şekilde gerekn cevabi vermiş, uğur barlik .

Avatar
mustafa ceylan 2013-07-29 12:14:48

siyasi bir çıkış cengiz atlastan..
nazik ve haddini bildirir bir açıklama uğur barlıktan..
kesinlikle katılıyorum , adam buraya kongre merkezi yapacakmış.. boru değil.