Başkan duyurdu, aynı gün su verilecek

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, OSB içme suyu besleme hattındaki çalışma nedeniyle etkilenecek 10 mahalleye aynı gün su verileceğini duyurdu.

14 Kasım 2022 Pazartesi 00:12
Başkan duyurdu, aynı gün su verilecek

Son 3 yılda yaklaşık 190 bin metre altyapı çalışması gerçekleştiren ve içme suyuna yönelik önemli yatırımlar yaptığı açıklanan Çorum Belediyesi'nin nin bir yandan da mevcut içme suyu hatlarını yenilediği bildirildi.

Kentin içme suyuna yönelik yaptıkları yatırımlar ile konuya köklü çözümler ürettiklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın,“Hemşehrilerimizin kullanacağı temiz içme suyu ve kullanma suyu ile atık su arıtmaya kadar belediyemiz tarafından gerçekleştirilen ve projelendirdiğimiz çalışmalarla hayati öneme sahip içme suyu problemini çözmüş olacağız. Kararlılıkla bu yatırımlarımızı devam ettiriyoruz."dedi.

'SU KAYNAKLARINI KORUYORUZ'

Koçhisar isale hattı başta olmak üzere çok sayıda içme suyu kuyusu açtıklarını, atık su ve kanalizasyon gibi altyapı yatırımlarında da önemli çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Başkan Aşgın, içme suyunda yaşanan kayıp kaçak çalışmalarında da gece gündüz demeden çalıştıklarını belirtti. Başkan Aşgın, “İçme suyu şebekelerimizde meydana gelen kayıp kaçaklarla ilgili çalışmalarımızı arkadaşlarımız büyük bir kararlılıkla sürdürüyor. Su kaynaklarımızın boşa akmasına müsaade etmiyoruz. Kayıp kaçağın olduğu alanları tespit ediyor, anında müdahale ediyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarla milyonlarca m3 suyun boşa akıp gitmesini önledik. Eskiyen boruları yenileriyle değiştirerek içme suyu hatlarımızı yeniledik.” şeklinde konuştu.

'OSB BESLEME HATTI BAKIMA ALINACAK'

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, altyapı yenileme ve bakım-onarım çalışmaları çerçevesinde Organize Sanayi Arıtma Tesisinden, şehrin büyük bir bölümüne içme suyu sağlayan ana besleme hattının bakıma alınacağını söyledi.
Başkan Aşgın, 15 Kasım Salı günü yapılacak çalışmanın da içme suyu hatları için çok önemli olduğunun altını çizerek “Ekiplerimiz Ulukavak, Gülabibey, Buharaevler, Karakeçili, Kunduzhan, Çöplü, Çepni, Akkent, Yavruturna, Yeniyol ve Kale Mahallesini etkileyecek bu büyük çalışmayı inşallah en kısa sürede gerçekleştirip aynı gün şebekeye suyu verecekler. Hemşehrilerimizi mağdur etmeden bu önemli çalışmayı da gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Kayıp kaçak ve altyapı yenileme çalışmalarına kararlılıkla devam edeceklerinin altını çizen Başkan Aşgın, bu çalışmalar esnasında kent halkının gösterdiği anlayışa da teşekkür etti.

10 MAHALLE ETKİLENECEK

Öte yandan Çorum Belediyesi’nin içme suyu çelik isale hattında oluşan arızadan dolayı hat üzerinde bakım ve onarım çalışması yapılacak.

Arızanın giderilmesi, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle Çorum merkezde Akkent, Yavruturna, Yeniyol, Kunduzhan, Çöplü, Çepni, Karakeçili, Ulukavak, Üçtutlar ve Buharaevler Mahallesi'nde su kesintisine gidilecek.

Çorum Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; 15 Kasım Salı günü 06.00 ile 23.30 saatleri arasında içme suyu ana besleyici hat üzerinde yapılacak bakım ve onarım çalışması nedeniyle sular kesilecek.

Son Güncelleme: 14.11.2022 11:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.