Başörtülü mesai bayramdan sonra

Adalet Bakanı Ergin, paketteki idari düzenlemelerin bayram öncesinde tamamlanmasının düşünüldüğünü söyledi.

05 Ekim 2013 Cumartesi 18:21
 Başörtülü mesai bayramdan sonra

Adalet Bakanı Ergin, paketteki idari düzenlemelerin bayram öncesinde tamamlanmasının düşünüldüğünü söyledi. Başörtüsü konusunun net olduğunu belirten Ergin, üniformalı meslek gruplarıyla ilgili kararın kurum içinde verilebileceğini belirtti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ‘demokratikleşme paketi’yle ilgili bayram öncesinde idari düzenleme gerektiren hususların tamamlanmasının ve bayramı izleyen hafta içinde de yasal düzenleme gerektiren konuların Bakanlar Kurulu üzerinden ‘Parlamento’ya ulaşmasının öngörüldüğünü açıkladı. Paketteki idari düzenlemeler arasında, kamuda başörtüsüne serbestlik, Mor Gabriel arazisinin vakfa iadesi, ilkokullarda andımızın kaldırılması ve Roman Enstitüsünün kurulmasını öngörüyor.

Adalet Ergin, Necmiye-Mehmet Yazıcı Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin açılışı dolaysıyla geldiği Aksaray’da, Demokratikleşme Paketi ile ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

YASAL DÜZENLEME MECLİS'TE

Başkan Erdoğan’ın pakete ilişkin bilgileri daha önce açıkladığını hatırlatan Bakan Ergin, “O minvalde çalışmalar devam ediyor. Dün gece de detaylarına ilişkin bir takım bilgiler verildi. (Demokratikleşme Paketi) Bayram öncesinde idari düzenleme gerektiren hususların büyük ölçüde tamamlanması öngörülüyor. Bayramı izleyen hafta içerisinde de temenni ediyorum ki yasal düzenleme gerektiren konuların düzenlemesi Bakanlar Kurulu üzerinden Parlamentoya ulaşır diye öngörüyoruz” diye konuştu.

BAŞÖRTÜSÜ OLAYI ÇOK NET

Bir gazetecinin, “Başörtüsüne ilişkin konularla ilgili bir takım kafa karışıklıkları var bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Ergin, şunları söyledi: “Kafa karışıklığına gerek yok, kafayı karıştıran bu haberleri yapanlar. Olay çok net . Şu anda kılık kıyafet yönetmeliğinin 5. maddesinde sınırlamalar, yasaklamalar var. O yasaklamaları kaldırıyoruz. Yine aynı kılık kıyafet yönetmeliğinin 6. maddesinde ise bu yönetmelikteki düzenlemelerden muaf istisna tutulan konular var 6. maddede... Bu 6. maddedeki istisnai konular aynen korunuyor. Burada kafa karıştıran herhangi bir husus söz konusu değil.”

(
Dünya Bülteni)




Son Güncelleme: 06.10.2013 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.