Bayram’da eczane sorunu yok

Çorum Eczacı Odası Başkanı Ecz. Süleyman Koca, tüm Çorumlular’ın Kurban Bayramı’nı kutladığı açıklamasında...

11 Ekim 2013 Cuma 18:27
 Bayram’da eczane sorunu yok

Çorum Eczacı Odası Başkanı Ecz. Süleyman Koca, tüm Çorumlular’ın Kurban Bayramı’nı kutladığı açıklamasında, bayram tatilinde nöbetçi eczanelerin özveri ile hizmet vereceğini söyledi.            

“Size en yakın sağlık danışma merkezleri eczaneler, size en yakın sağlık danışmanları eczacılardır.” diyen Koca, şöyle konuştu; “Çorum Eczacı Odası, Türk Eczacıları Birliği çatısı altında faaliyet gösteren, 45. Bölge olarak,  Çorum bölgesindeki eczacıları temsil eden, çalışanları, eczacı üyeleri, komisyonları ve yetkili kurulları ile yan yana, kol kola birlik ve beraberlik içerisinde hizmet üreten bir meslek kuruluşudur.

Eczacılar tüm dünyada saygınlık ve güvenilirlik sıralamasında üst sıraları her zaman elde etmiş, bilimsel, insanın yaşam hakkını en üst seviyede tutan, çalışma saatleri içerisinde ve nöbetlerde, 7 gün 24 saat 365 gün kesintisiz hizmet veren, hastalarının sağlıklarına kavuşmasını ön şart kabul eden, size en yakın sağlık danışmanlarıdır.

Son zamanlarda oldukça yaygın bir şekilde halkın kullanımına sunulan gıda takviyeleri, özellikle internet, televizyon ve yazılı basınlarda sürekli reklam yapılarak ilaç gibi gösterilip halkımız kandırılmaktadır. Bayram tatilini fırsat bilenler aldatıcı   reklamlarını yoğunlaştıracaklardır. İlaç gibi gösterilip halkın kullanımına sunulan fakat Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmamış hiç bir ürün ilaç değildir. İnsanlara zarar verebileceği ihtimal dahilindedir. İçerisinde hangi etken maddenin olduğu, dozunun ne kadar olduğu, yan etkisinin ne olduğu bilinmeyen bir ürünü kullanmak ölüme davetiye çıkarmaktır. Bu ürünler bilime dayalı tedaviyi geciktirmekte, hemen olmasa bile uzun vadede zararlı olabilmektedir. Halkımız hayal ticareti yapan umut tüccarlarına aldanmamalıdır.

Hangi amaçla olursa olsun gıda takviyelerini, Sağlık Bakanlığının onayı olmayan ürünleri, doktorunuza ve eczacınıza danışmadan kesinlikle kullanmayınız.

Rahmet ve şefkat dolu bu günlerde, dargınlıklar unutulsun, insanlar barışsın, kardeşçe kucaklaşılsın, fakirler doyurulsun, öksüzler ve yetimler sevindirilsin, gözyaşları silinsin, özlemler giderilsin, birlik olsun, dirlik olsun, barış olsun, kardeşlik olsun. Ama illa ki her şeyin başı sağlık olsun.”





Son Güncelleme: 11.10.2013 18:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.