Belediye 50 konteynerle kampanyayı başlattı

Çorum Belediyesi depremzedeler için konteyner kampanyası başlattı.

22 Şubat 2023 Çarşamba 18:29
Belediye 50 konteynerle kampanyayı başlattı

Çorum Belediyesi, depremzedeler için konteyner üretiyor. 50 konteyner ile kampanyayı başlatan Çorum Belediyesi, hayırsever vatandaşlara da destek çağrısı yaptı.

Hayırsever Çorum halkının da desteğiyle depremin yaralarını sarmaya devam eden Çorum Belediyesi, çadır, soba, seyyar tuvalet ve insani yardımların ardından şimdi de afet bölgesinin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan konteyner için harekete geçti.

Çorum Belediyesi Makine İkmal, Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nde üretimine başlanan konteynerler deprem bölgesine gönderilecek. İçerisinde banyo, tuvalet, mutfak ve iki odası bulunan 21 m2’lik konteynerler, depremzedeler için yaşam alanı olacak.

KAMPANYAYA DESTEK ÇAĞRISI

Depremzedeler için 50 adet konteyner ile kampanyayı başlatan Çorum Belediyesi, hayırseverlere de çağrı yaptı. Maliyeti yaklaşık 65 bin TL + KDV olan konteyner üretimine hayırseverlerden destek bekleniyor. Konteyner kampanyasına destek vermek isteyen hayırseverler istedikleri miktarda konteynerin maliyetini karşılayarak katkıda bulunabilecek.

BÖLGEDE EN ACİL İHTİYAÇ KONTEYNER

Büyük bir milli şuurla depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Çorum Belediyesi tarafından şu ana kadar afet bölgesine 135 araçlık yardım ulaştırdık. 250 personelimiz deprem bölgesinde görev aldı. Esnaf ve hayırseverlerin işbirliğinde çok sayıda çadır ve soba ürettik. Tespitlerimize göre bölgede en büyük ihtiyaç şu anda konteyner. Kısa süre içerisinde çok sayıda konteyneri depremzedelere ulaştırmamız gerekiyor" dedi.

HEMŞEHRİLERİMİZİN BAĞIŞLARINI BEKLİYORUZ

Çorum Belediyesi olarak, Makine İkmal, Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nde çadır ve sobadan sonra konteyner üretmeye başladıklarını dile getiren Aşgın, “İhtiyacı kısa sürede tek başımıza karşılamamız mümkün değil. Bunu için üretici firmalarla görüşmelerimizi yaptık. Ciddi anlamda bir satın alma yapacağız. Çorumlu hayırseverlerin desteğini bekliyoruz. İçerisinde 2 odası, mutfağı, banyosu ve tuvaleti olan bir konteynerin maliyeti 65 bin TL + KDV. Hayırseverlerimiz tek başına ya da birkaç kişi bir araya gelerek 1’er adet konteynerle kampanyaya katılabilirler. Çorum Belediyesi’ne ulaşmaları halinde gerekli yönlendirmeler tarafımızca yapılacaktır. Yerel basınımız ve mahalle muhtarlarımızın da kampanyaya desteklerini bekliyoruz. Hayırseverlerimizi harekete geçirerek kısa sürede konteyner desteğini afet bölgesine ulaştırmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenan 2023-02-22 18:38:56

Emlak varğisi bu yıl 2 kat alınsa bayağı dasdak olunur. Gerçi ınsanımız demeden türlü nakli türlü eşya yardımında bulunuldu.

Misafir Avatar
Ahmet 2023-02-22 22:35:19 @Kenan

23 senedir aldığımız nefes harici verdiğimiz deprem vergisi yetmedi bide çift vergimi verelim istersen araçlardanda çift vergi alınsın

Beğenmedim! (0)
Avatar
Mert 2023-02-22 22:24:47

Verilen yardımları belediye ismiyle deprem bilgesinde reklam için dağıtacaksanız sıkıntı

Avatar
basın 2023-02-23 09:42:54

Çorum basını da yardımlar için elini taşın altına koysun.

Avatar
Kdv 2023-02-23 12:46:06

65 i anladık ama +kdv olayını anlamadık? Bağış yapan vatandaşa faturamı kesecek belediye

Avatar
Ömer Faruk 2023-02-24 09:45:39

Kdv ike reklam meselesi çözülse iki konteyner ev daha olacaktı. Nasip değilmiş demek ki.

banner165