Belediye eleştirilere böyle cevap verdi

Çorum Belediyesi’nin karla mücadele çalışmalarında yetersiz kaldığına dair bazı eleştirilere cevap gecikmedi.

25 Ocak 2022 Salı 14:22
Belediye eleştirilere böyle cevap verdi

Çorum Belediyesi’nin karla mücadele çalışmalarında yetersiz kaldığına dair bazı eleştirilere cevap gecikmedi. Belediye Basın Birimi’nden az önce yapılan açıklamada, 7/24 karla mücadele çalışmaları yapıldığı, toplu ulaşımın aksamadığı, ara yollar ve sokaklardaki araç parkının probleme neden olduğu belirtilerek, vatandaşların karla mücadeleden memnun olduğu savunuldu.

Yapılan açıklamaya göre, Çorum Beledilesi tarafından gece gündüz sürdürülen karla mücadele çalışmaları aralıksız olarak tüm mahallelerde, ana cadde ve sokaklarda devam ediyor. Belediyenin 50 araç ve 240 personelle sürdürdüğü bu yoğun mesai, vatandaşlardan takdir topladı.

Son yılların çok karının yağdığı Çorum’da, kar yağışına karşı ekipler çalışmalarını hiç aksatmıyor. Çorum Belediyesi kar küreme ve tuzlama ekipleri, şehrin tamamında karla mücadele çalışmalarına halen devam ediyor. Gayretli çalışmaların neticesi olarak da herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması herkesi memnun etti. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir’in koordinasyonunda Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı personelden oluşan ekipler büyük bir gayretle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

TOPLU ULAŞIM AKSAMADI

Çorum Belediyesi tarafından tüm mahallelerde ve caddelerde yapılan karla mücadele çalışmaları, olası olumsuzlukların önüne geçti. Kar yağışı öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayan ve kar yağışı ile birlikte dört bir koldan kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdüren ekipler, toplu ulaşımda yaşanması muhtemel aksamaların da önüne geçmiş oldu. İlk günden itibaren tüm otobüs seferleri saatinde gerçekleşti. Vatandaşlar ulaşımlarını toplu taşıma araçlarıyla rahat ve güvenli bir şekilde gerçekleştirdi.

ARA YOLLAR VE SOKAKLARDA PARK SORUNU MÜCADELEYİ ETKİLEDİ

Çorum Belediyesi kar küreme ve tuzlama ekipleri tüm mahalle ve caddelerde çalışmalarını sürdürürken, tüm imkanları zorlayarak ara sokaklarda devam eden çalışmalar park halinde bulunan araçlar nedeniyle aksamalara neden olabiliyor.
Özellikle kar küreme araçları, sokaklara yapılan araç parkları nedeniyle daralan yollara girmekte zorlanıyor ve bu bölgelerde karla mücadele çalışmaları zaman zaman aksıyor. Belediye, cadde ve sokaklardaki kar küreme esnasında cadde kenarına sıyrılan karların park halindeki araçların önünü kapattığını, çalışmaların hızla ilerleyebilmesi için vatandaşlardan anlayış beklediklerini vurguladı.

‘VATANDAŞ MEMNUN, TAKDİR EDİYOR’ AÇIKLAMASI

Karla mücadele çalışmaları vatandaşlar tarafındın takdirle karşılandı. Kar yağışının ilk görüldüğü andan itibaren çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipleri vatandaşlar takdir etti.
Çorum Belediyesi’nin tüm ekipleriyle büyük bir gayret içerisinde çalıştığını belirten vatandaşlar “Belediyemize teşekkür ediyoruz. Tüm personel, güzel bir çalışma yapıyor. Şu anda da çalışmalarını hala sürdürüyorlar. Yoğun bir kar yağışı var ama bütün yollarımızı açtılar. Bütün çalışanlara teşekkür ediyorum. Ben Çorumlu değilim ama çalışmalarınızı beğendim. Böyle bir kar 10 yıldır yoktu. Belediyemiz güzel çalışıyor. Çalışmalardan memnunuz. Aşkla çalışıyor başkanımız.” ifadelerini kullandı. 


 

Son Güncelleme: 25.01.2022 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kamil 2022-01-25 14:46:25

kaldırımlar çok kötü şehır sadece gazı caddesı degıl

Avatar
Balbazar 2022-01-25 14:34:47

Saat kulesinin ora ve belediyenin önü tertemizdi. Haberde yer alan 3 5 fotoğrafta bunu kanıtlar nitelikte. Belediye başkanımız aşgınan çalışıyor.

Avatar
çorumlu 2022-01-25 15:58:04

sanayi sitelerinde geceleri bile kar temizliği yapılıyor diyerek poz verenler çorum da bir bölgede sanayi sitesi yok yeni yapılan ankara yolu 112 çağrı merkezi çevresinde esnaf donmadan kendi imkanları ile dün karları küredi yetersiz de olsa biraz dükkanlarının önünü açtı,siz hangi sanayi sitelerinde geceleri çalıştınız?

Avatar
Mehmet 2022-01-25 16:04:24

Stat sokaklar perişan

Avatar
Vatandaş 2022-01-25 18:28:08

Eveleyip gevelemeyin işte kardeşim,sınıfta kaldınız. Senede çalışacağınız 3 ya da 4 gün o da her sene olan bir şey değil, onu bile beceremediniz.Sayfalar dolusu açıklama yayınlayınca aklanmış olmuyorsunuz.Cumartesiden beri kar yağıyor henüz bugün yani salı günü ancak temizlendi ana bölgeler. Sanki biz farklı şehirde yaşıyoruz,her durumda aklımızla alay etmeyin artık .

Avatar
Ulukan 2022-01-25 17:46:09

Kimse evinde mahsur kalmadı diye biliyorum. Ana yollar açık, biraz da tadını çıkartın karın. Hep eleştirmeyle olmuyor. 600 köyün yolu kapalı şu an ve sizin kadar eleştirmiyorlardır eminim. Az empati iyidir.

Avatar
Çorum 19 2022-01-25 23:49:53

Ne memnuniyeti imamogluna atıp tutacaginiza 2 oda 1 salon şehirde sınıfta kaldınız cuvalladiniz