Belediye iddialı: ‘Su kesintisi tarih oluyor’

Çorum Belediyesi’nin inşaatına başladığı 10 bin m3’lük yeni içme suyu deposunu hizmete aldığı, artık su kesintilerinin artık tarih olacağı açıklandı.

31 Ocak 2023 Salı 17:54
Belediye iddialı: ‘Su kesintisi tarih oluyor’

İçme suyuna ve altyapıya yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğü belirtilen Çorum Belediyesi’nin, inşaatına başladığı 10 bin m3’lük yeni içme suyu deposunu hizmete aldığı, deponun hizmete girmesiyle olası şebeke arızalarında, depodan en az 15 saat içme suyu temin edilebileceği bildirildi.

Göreve geldikleri günden beri altyapı konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını, şehrin ihtiyaç duyulan tüm bölgelerinin altyapısını yenilediklerini vurgulayan Belediye Başkan Vekili İsmail Yağbat, içme suyu konusunda devrim niteliğinde çalışmaları hayata geçirdiklerini vurguladı. Bahabey İçmesuyu Arıtma Tesisi içerisinde yapımına başladıkları 10 bin m3 temizsu deposunun tamamlandığında şehrin tamamının suyu kesilmiş olsa bile diğer depolarla beraber şehre en az 15 saat yetecek su kapasitesine ulaşılacağını kaydeden Yağbat, “Gün içerisinde su sarfiyatı pik seviyelere ulaşıyor. Bu durumda Organize Sanayi Bölgesinde yer alan tesisin arıtma kapasitesi yeterli gelmiyordu. Böylelikle gece de su arıtılarak gün içerisindeki dalgalanmalara da cevap verilmiş olacak” dedi.

SU DEPOLAMA KAPASİTESİ YÜZDE 30 ARTIYOR

Yeni yapılan içme suyu deposunun hizmete girmesiyle su depolama kapasitesinin % 30 artacağına dikkat çeken Belediye Başkan Vekili İsmail Yağbat, “Organize Sanayi Bölgesindeki arıtma tesisi gün içerisinde yüksek ihtiyaca cevap verirken zorlanıyordu. Yapılan içme suyu deposuyla arıtma yükü de 24 saat yayılmış olacak. Büyük isale hatlarında meydana gelebilecek arıza durumunda, hemen giderilemeyen ciddi problemler karşısında yeni yaptığımız içme suyu deposuyla şebekeye sürekli olarak su verilecek. Çorum’umuz için hayırlı olsun.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 31.01.2023 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sorumlu 2023-01-31 20:05:34

Su kesintisi olmaması güzel...on yılını doldurmuş su saatleri için yazı gönderip değiştirin ve altmış lira yatırım veya eski saatinizi de sökme takma ücreti olarak diyorsunuz.yedas ve Çorum gazın saatleri kendi değiştirdiği halde belediye olarak yapmıyorsunuz.suyu sanki bedava veriyorsun da
su saatini siz degistirin diyorsunuz.simdi şöyle düşünelim.ayda on ton su harcayan bir hane yılda yuzyirmi ton su harcar...On yılda binikiyuz ton su kullanır...şimdi bu saat bozuldumu.eskidimi.yiprandimi..saatin daha diğer hanesi calismadi bile...Bu saati bozulmadığı yıpranmasını halde on yıl oldu diye hurdaya ayırmak doğrumu.israf degilmi.Milletin hem parasını hemde zamanını harcatiyorsunuz...

Avatar
Kenan 2023-01-31 22:28:42

Çatı güneş panelleri katılmalı

Avatar
Sucular 2023-01-31 19:02:43

Suya yaptığınız zammıda geri alın.

Avatar
Kenan 2023-02-01 09:40:11

B.Başkanımız ne güzel iş yaptı Binayı açmak nasip oldu. Çatıya enerji paneli konulmalıdır. Hatta Çorumda bu bina çatılarına enerji paneli teşvik edilmeli. Tarlalarü panel yerine hazır çatılar var.
Bu konu ve kentsel dönüşüm konusunda ilimiz ve ilçeleri yönlendirecek insanlar yetiştirerek insanlara belediyenin bir biriminde hizmet vermeli.
Ö N E M L İ

Avatar
Orman 2023-01-31 18:37:13

Halk ormanı kurun ceviz badem elma kayısı armut kiraz vişne ayva iğde olsun içinde ve uygun köşesine 10000 kovanlık arılık kurun olmadı kaz ve doğal tavuk alanı dahil edin yapay derin olmayan bir gölet olsun içinde ördekler yüzsün zor değil bu işler bol yağmur ve dua dolayısıyla oy çeker başkanım bi düşünün derim

Avatar
Emekli çorumlu 2023-02-01 12:42:03

Bi kaç sene evvel çorumun 40 yıllık su sorunu nu hallettik dediniz şimdi su sorunu tarih oluyor diyorsunuz hangisi doğru bazıları unutma özürlü veya işine geleni bilinç altına atabilir bazıları da unutmuyor söylenenleri

Avatar
Şinasi 2023-02-01 16:13:06

Suyu beleşe yakın ücretle içmek kolaydı şimdi zoru başarmak zorundayız