Belediye maaş farklarını ödedi

Çorum Belediyesi toplu sözleşmenin geç imzalanmasından kaynaklanan maaş farklarını işçilerin hesabına yatırdı.

01 Temmuz 2021 Perşembe 11:16
Belediye maaş farklarını ödedi

Çorum Belediyesi toplu sözleşmenin geç imzalanmasından kaynaklanan maaş farklarını işçilerin hesabına yatırdı. 1400 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme geçtiğimiz günlerde imzalanmıştı.

Yapılan açıklamaya göre; Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın açıkladığı geriye dönük maaş farkları 1 Temmuz 2021 itibariyle işçilerin hesaplarına yatırıldı.

Çorum Belediyesi’nin işçisinin yanında olduğunu bu sözleşmeyle bir kez daha gösterdiğini savunan Aşgın, “Belediye çalışanı olmak bu şehre emek vermek, bu şehrin her sokağına karış karış hizmet götürmek demek. Parklarımız, yollarımız düzgün ve temizse, musluğu açtığımızda suyumuz temiz ve sağlıklıysa kısacası bu şehirde müreffeh bir şekilde yaşıyorsak bunun gizli kahramanları belediye çalışanlarıdır. Bunu göz önünde bulundurarak geçtiğimiz günlerde 1400 çalışanımızı ilgilendiren toplu sözleşme ile işçi maaşımızı ortalama 4 bin 500 yaptık. Mesai arkadaşlarımızın hak kaybına uğramaması için bu 1400 kardeşimizin hesaplarına geçtiğimiz aylardan kaynaklanan maaş farklarını yatırdık”dedi.

1400 belediye personeline toplu sözleşme anlaşmasının gecikmesinden kaynaklanan maaş farkları bayram öncesi ve maaş arası tarihte ödenmiş oldu.

Son Güncelleme: 01.07.2021 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Öğretmen 2021-08-14 18:45:10

Baskanım kendi kursunuzda çalışan öğretmene 1500 maaş veriyorsunuz belediyede çalışan güvenlikçiye temİZlikçiye 4500 verdik diye övünüyorsunuz. Tabıkı belediye maaşları sizin cebinizden çıkmıyor. Allahım sorsun inşaalah