Belediye'nin gözü fidanlarda

‘Geleceğe Nefes Ol’ kampanyasında rekor fidan dikimi ile Gunniess'e adını yazdıran Çorum, fidanlarına da gözü gibi bakıyor.

12 Mayıs 2020 Salı 14:36
Belediye'nin gözü fidanlarda

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla başlayan ‘Geleceğe Nefes Ol’ kampanyasında dünyada sınırlı kişiyle bir saatte ağaç dikme rekorunun kırıldığı Celilkırı’ndaki Gunniess Ormanı'nda incelemelerde bulundu.

Daha önce 232 bin adet ağaçla Endonezya’ya ait olan 1 saat içerisinde gerçekleştirilen ağaç dikme rekoru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı ‘Geleceğe Nefes Ol’ kampanyası kapsamında 11 Kasım 2019 tarihinde 303 bin 150 ağaçla Çorum'da kırılarak Türkiye’ye ait olmuştu.. Aradan geçen zaman içerisinde dikilen fidanlarla ilgili Gunniess Ormanı’nda incelemede bulunan Başkan Aşgın, Çorum’un gelecekte çok önemli bir ormana kavuşacağını belirterek, "Ağacı dikmekle iş bitmiyor. Çorumlu hemşehrilerimizle el ele vererek diktiğimiz fidanları yerinde gördük. Geldiğimizde gördük ki hemen hemen ağaçlarımızın tamamı tutmuş. İnşallah aradan belli bir süre geçtikten sonra Celilkırı Mevkiinde sedir ağaçları, karaçam ağaçlarından oluşan 303 bin ağaçlık bir ormana kavuşmuş olacağız" dedi.

Çorum'da 'Herkes Yapamaz' sloganın bu rekorla beraber bir kez daha anlam kazandığını belirten Aşgın, "Rekorun Çorum'da kırılmasını uygun gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere valiliğimiz, orman müdürlüğümüz, belediyemizdeki mesai arkadaşlarım ve tüm hemşehrilerime gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Başkan Aşgın, rekorla dikilen fidanların kurumaması için belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 12.05.2020 14:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HASAN 2020-05-12 21:02:59

çok emeğim var.tuttuklarını görünce sevindim.

Avatar
Vatan 2020-05-13 09:18:13

Başkanım neden herşeyi ile değerli atmosfer dengesini daha çok dengeleyen ve milli ekonomimize ticari kazanç sağlayacak olan,enflasyona olumsuz etki yapan ceviz , badem , vişne, kiraz ,ayva gibi ağaçlardan oluşan ormanlar kurulmuyor Çorumumuza ve memleketimize...Bunu anlayamıyorum.

banner165