Belediye’den mesaj: ‘Aileleri bekliyoruz’

Çorum Belediyesi ailelere mesaj verdi, Hayvan Barınağı'nda sahiplenilmeyi bekleyen hayvanların bulunduğunu bildirdi

28 Ağustos 2018 Salı 17:36
Belediye’den mesaj: ‘Aileleri bekliyoruz’

Çorum Belediyesi bünyesinde Bahabey Çamlığı’nda yer alan hayvan barınağında sahiplenilmeyi bekleyen köpekler yazın sıcaktan kışın ise soğuktan klimalı konteynırlar sayesinde korunuyor. Veteriner İşleri bünyesinde 2007 yılında oluşturulan Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'nde, sahipsiz hayvanların bakımı ve tedavileri yapılıyor. Tedavi süresince de hayvanlar klimalı konteynırlarda kalıyor.

Belediye Başkanı Zeki Gül sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalarını yılın 365 günü 24 saat esasına göre sürdürdüklerini belirterek, “Sokak hayvanları bizlere emanet. 2007 yılından bu yana birçok sokak hayvanını sahiplendik. Hayvanların yazın sıcaktan, kışın da soğuktan etkilenmemesi için klimalı konteyner barınaklar oluşturduk. Belki bu Türkiye 'de ilk ve tektir. Bu barınaklarda hayvan isterse dışarıdaki kafeste, isterse oda içerisinde durabiliyor. Bu barınaklar özellikle yaralı hayvanların tedavi ve iyileşme süreci için çok faydalı oluyor. Barınağımızı isteyen herkes sabah 8’den akşam 5’e kadar ziyaret edebilir. Barınağımızda tedavileri devam eden kedi ve köpeklerin yanı sıra birçok hayvanda yer alıyor. Bu hayvanlardan sadece kedi ve köpeği sahiplendiriyoruz. Sadece bu yıl içerisinde 94 köpek sahiplendirdik. Sadece kedi ve köpeklerin yer almıyor. Yaralanan yaban hayvanların tedavilerini yapıyoruz. Tedavisi biten hayvanları yeniden doğal hayatlarına bırakıyoruz. Şuanda barınağımızda tedavileri devam eden yabani kuşların yanı sıra yavru karacalar var. Bu hayvanlarımız sağlığına kavuşur kavuşmaz doğal hayatlarına salıvereceğiz” dedi.

AİLELERİ BEKLİYORUZ

Çorum Belediyesi Hayvan Barınağı’nda onlarca çeşit hayvanın bulunduğunu belirten Gül, şöyle dedi; “Hayvan barınağımızın bir kısmını ailelerin gelip dolaşabileceği küçük bir hayvanat bahçesine çevirdik. Burada tavşanların yanı sıra tavus kuşu, güvercin, karaca, ördek, kaz, hindi, şahin, İran tavuğu, leylek, koyun, eşek gibi hayvanlar bulunuyor. Piknik için Bahabey Çamlığına gelen aileler, hayvan barınağımıza gelen aileler çocukları ile birlikte gönül rahatlığı ile barınağımızı gezebilirler. Hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde barınağımız halkımıza açık” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 28.08.2018 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165