Beslenme uzmanları tavsiye ediyor

“Ramazan sofrasında ne olmazsa olmaz?” hurma beslenme uzmanlarınca tavsiye ediliyor.

24 Nisan 2020 Cuma 17:05
Beslenme uzmanları tavsiye ediyor

Hürriyet, Ramazan ayında sık sık tüketilen hurmanın beslenme uzmanlarındaca da tavyise edildiğini yazdı.

İşte o yorum:

“Ramazan sofrasında ne olmazsa olmaz?” diye sorsalar, sadece Türkiye’de değil, dünyanın belki de her yerinde ilk akla gelecek cevap hurma olur. Müslümanlar için manevi değerinin yanı sıra sonsuz faydaları nedeniyle beslenme uzmanlarının da ramazanda tüketilmesini tavsiye ettiği hurmaya biraz yakından bakalım mı?
Hurma tarım ürünü olarak ilk üretilen meyvelerden biri. Araştırmalar hurmanın ilk kez milattan önce 5000 yıllarında Güneybatı Asya civarında üretildiğini gösteriyor.
Mezopotamya’da yaşayan medeniyetlerin (Sümerler, Akadlar, Asurlular, Babilliler), eski Mısırlıların, ilk Anadolu uygarlıklarının, eski İranlıların, Antik Yunan ve Roma’nın, Bizans’ın, Arapların, Selçukluların ve tabii ki Osmanlıların mutfaklarında hurma yerini hep korumuş.
Hz. Muhammed’in en sevdiği ve en sık tükettiği besinlerden biri olduğu için, özellikle Müslümanlar için çok değerli. Bununla birlikte Batı’da da hurmanın kıymeti son yıllarda anlaşıldı. Bunu yabancı yemek sitelerinde sık sık karşımıza çıkan hurmalı tariflerden anlamak mümkün.
Oldukça tatlı bir meyve, 2-3 tanesi tatlı ihtiyacını bastırmak için yetip arıyor bile. O nedenle şeker kullanmadan tatlı yapmak isteyenlerin favorisi. İster keklerde, ister sütlü tatlılarda kullanın. Azıcık sıcak suda bekletip robottan geçirince dünyanın en uyumlu malzemesi haline geliyor.
Bununla birlikte kalorisi de oldukça düşük. 1 adet orta boy hurma 40-45 kalori civarında. Hurma çeşitli miktarlarda A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K vitaminlerinin yanı sıra çeşitli miktarlarda potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, demir gibi mineraller içeriyor.
Geçmişte ramazan dışında zor bulunurdu ancak günümüzde ilgi arttıkça hurma bulmak da kolaylaşıyor. Bu güzelliğe hayatınızda daha fazla yer vermek istiyorsanız Hürriyet Lezizz’de enfes hurmalı tarifler var. Afiyet, şifa olsun! Hayırlı ramazanlar diliyorum…

Hürriyet

Son Güncelleme: 24.04.2020 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kilosu 40 tl 2020-04-24 17:58:53

Çok iyi güzelde en ucuz hurma nin kilosu 40 tl. Işten çıkarılan yardım alamayan o kadar fazla ki