Bıçakçılardan ‘Çin malı’ uyarısı

Kurban bayramı yaklaşmasıyla birlikte çarşı pazarda hareketlendi.

08 Ekim 2013 Salı 17:22
 Bıçakçılardan ‘Çin malı’ uyarısı


Kurban bayramı yaklaşmasıyla birlikte çarşı pazarda hareketlendi. 

Kurban bayramı ile birlikte en çok ilgi gören meslekler arasında bıçakçılar geliyor. Çorum’da bayram hareketliliğinin en çok yaşandığı yerler arasında Çöplük Çarşısında bıçakçı esnafı bulunuyor. Bıçakçı esnafı Çin malı bıçaklara karşı da halkı uyarıyor.

Ucuz olduğu için cazip gibi görünen Çin malı bıçakların kalitesiz olduğunu belirten esnaf, el yapımı bıçakların daha uzun ömürlü olduğunu söylüyor. Bıçakçılar kalitesiz bıçaklarla kurban kesmenin riskli ve tehlikeli olduğuna da dikkat çekiyorlar.
Çin malı bıçaklardan vatandaşların uzak durmasını isteyen bıçak ustası İsmail Özbıçakcı, insanların kaliteli bıçaklarla kurban kesimini daha rahat yapabileceklerini söyledi.

Bıçağın kalitesinin çeliğinden belli olduğunu dile getiren Özbıçakcı, bıçak alırken sokaktaki seyyar esnaflar yerine, kendilerinden alınmasını istedi. Özbıçakc, bıçaklarını bileylettirmek isteyenlerin son güne bırakmamalarını istedi.
Çin malı bıçakların piyasa girmesiyle vatandaşların iyi ve kötü bıçağı bilmediğini savunan Arif Nohut ise, “Ucuz bıçak olsunda ne olursa olsun diyor. Geçmişte gece yarılarına kadar bıçak bileylerdik ancak artık işlerimizde düştü” dedi.

(
İHA)







Son Güncelleme: 08.10.2013 17:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.