Binevler Belediye’yi bekliyor

Çorum merkez Binevler’de K Tipi evlerde tadilat yapılabilmesi için Belediye Meclisi’nin imar planı tadilatı yapması gerektiği bildirildi.

18 Nisan 2021 Pazar 00:25
Binevler Belediye’yi bekliyor

Çorum merkez Binevler’de K Tipi evlerde tadilat yapılabilmesi için Belediye Meclisi’nin imar planı tadilatı yapması gerektiği bildirildi.

Konuya ilişkin  şikayetlerini aktaran Binevler sakinleri, 1971-1975 yılları arasında projelendirilerek uygulanan Çorum Binevler Konut Yerleşimi Projesi’nin uzun yıllardır günün hızla değişen ihtiyaçlarına cevap vermediğini ifade etti.

Bölgede K Tipi evlerde ikamet edenlerin uzun yılardır Belediye Meclisi’nin imar planı değişikliğini beklediğini belirten vatandaşlar, proje müellifine telif hakkı yasasından doğan maddi ödemeyi yaptıklarını, ancak Belediye Meclisi’nin evlerin içinde tadilat yapılabilmesi için imar planı değişikliği kararı alması gerektiğini dile getirdi. K Tipi evlerde yaşayanlar Çorum Belediyesi’ne yaptıkları başvurulardan bugüne kadar müspet bir sonuç alamadıklarını kaydetti.

Son Güncelleme: 20.04.2021 12:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş20 2021-04-18 19:22:32

Boştan yere vatandaşlara çile çektiriliyor. Yık yeniden yap. Sadece k degil hepsi aynı dertten muzdarip. Projeleri çizen kendisi otururmuydu acaba o evde merak ediyorum.
Şehrin en güzel yerine yapılan bu zulüm daha ne kadar sürecek bir vatandaş olarak merak ediyorum.

Avatar
Binevler 2021-04-18 20:17:58

Habercim19 editörü çok önemli bir konuya değindiğiniz için teşekkür ediyorum. Belediye 'ye k,t,v,l tip projelerinde değişiklik yapalım dediğimizde telif haklı değişiklik yapamazsınız bizimle ilgili degil diyorlar. Çinicilerin telif haklarını ödedim değişikliği onayla dediğimizde belediye meclis kararı gerekiyor diyorlar. O zaman bir iş yap meclis kararını al neyi bekliyorsun.

Avatar
Çorumlu 2021-04-18 20:38:24

Aynı bölgede karabeyoğlu 5 katli bir sürü bina yaptı, turkuaz 3 katli 3 tane villa yaptı. Zenginler yapınca sıkıntı yok belediye her şeyi onaylıyor, normal vatandaş ev yapacağım deyince belediye bir sürü bahane üretiyor. Zengine her şey serbest fakire her şey yasak. Duy sesimizi sayın halil ibrahim aşkın

Avatar
Çorum19 2021-04-19 00:02:25

Binevler Çorum'unun vitrinidir. Bundan 30 yıl önce düşük gelir grubuna yönelik tasarlanan bölgenin artık vizyonu değişmiştir. Tip projeler ise hale 30 sene önceki şekliyle duruyor. Yapıldıktan sonra yapılan tadilatlar ise milli servet buna bir çözüm bulunmalı.

Avatar
Mustafa 2021-04-18 22:10:48

Polis lojmanları atıl duruyor orayada bir çözüm bulunsa harabe olmuş imar uygulaması yapıp oradaki atıl binalar sorunudaaa çözülür

Avatar
HALK 2021-04-20 11:24:55

ya kentsel dönüşüme girmeli yada imar planı değişikliği getirilmeli.BİNEVLER UNUTULMUŞ MAHALLE .POLİS LOJMANI DESEN HARABE DAHA NELER NELER