Bir garip su hikâyesi

Çorum'un Osmancık İlçesi'ne bağlı Belkavak Köyü’nde bulunan içme suyu deposu boşa akarken köye suyu verilmediği iddia edildi.

29 Kasım 2019 Cuma 18:22
Bir garip su hikâyesi

Çorum'un Osmancık İlçesi'ne bağlı Belkavak Köyü’nde bulunan içme suyu deposu boşa akarken köye suyu verilmediği iddia edildi.


Osmancık’a bağlı Belkavak Köyü’nde bulunan içme suyu deposu bakımsızlıktan dökülüyor. Deponun içler açısı hali, çevresinin çöplükten farksız olması yüzünden boşa akması köy halkını ve sanayi esnafı tarafından tepki topluyor.


Heyelan nedeni ile Osmancık Organize Sanayi Sitesi yanına taşınan Belkavak Köyü’nün eski yerleşim yerindeki içme suyu DSİ tarafından köyün yeni yerleşim yanına taşındı. Eski yerleşim yerinden bulunan köyün içme suyu deposunun su borularının kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edilmesi üzerine içme suyunu köy halkına verilmediği iddia edildi.
Boşa akan ve köy halkına verilmeyen içme suyunun Organize Sanayi esnafı ve Osmancık’tan gelenlerin kullandığı öğrenilirken, çevresi pislikten geçilmeyen su deposunun da bakımsızlıktan döküldü belirtildi. Boşa akan suyun sanayi esnafı tarafından sanayi bölgesine indirilmek istendiği ancak, suyun eski köy yerleşim yerindeki bir ceviz bahçesi için kullanıldığı, bu nedenle de suyun ne köy halkına nede sanayi esnafına verilemediği iddia edildi.


İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165