Bir kamyon dolusu sokak köpeğini Çorum’a bıraktılar

Çorum’un Sungurlu ilçesinden toplandığı iddia edilen çok sayıda sokak köpeği, resmi plakalı kamyonla Çorum merkeze getirildiği tespit edildi.

23 Nisan 2022 Cumartesi 01:15
Bir kamyon dolusu sokak köpeğini Çorum’a bıraktılar

Çorum’un Sungurlu ilçesinden toplandığı iddia edilen çok sayıda sokak köpeği, resmi plakalı kamyonla Çorum merkeze getirilerek şehir çöplüğüne bırakıldı. Olay esnasında orada bulunan bir hayvanseverin tepkisi üzerine araç şoförü, ‘Ben emir kuluyum’ diyerek sokak köpeklerini bıraktığı yerden hızlıca uzaklaştı.

Çormu Web TV'nin haberine göre; Duyarlı hayvanseverin kamera ile kayıt altına aldığı anların olduğu video ile birlikte Çorum Belediyesi, ilgililer hakkında gerekli yasal işlemleri başlatmak için harekete geçti.

İddialara göre, Sungurlu Belediyesi'ne tahsis edilmiş resmi plakalı kamyon dolusu hayvan şehre getirilerek getirildiğini Akkent Mahallesi civarında yaşayan duyarlı bir vatandaşın cep telefonu kamerası çekimleri ile tespit ettiklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, konuyla ilgili resmi işlemleri ivedilikle başlatılacaklarını vurguladı.

Çorum Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma çalışmalarına devam ettiğini belirten Çöplü, bu çalışmalara rağmen şehirdeki sokak hayvanı sayısının sürekli olarak arttığını, farklı hayvanların geldiğini, ancak bunların nasıl ve ne şekilde getirilip bırakıldığına dair bir kanıtları olmadığını, son olayla birlikte bu artışın nedenini öğrenmiş olduklarını söyledi.

Valilik talimatıyla inceleme başlatan Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekipleri, şehir çöplüğüne bırakılan sokak köpeklerinin Sungurlu Belediyesi’ne ait araçla bölgeye bırakıldığını tespit etti ve hazırlanan rapor Valiliğe sunuldu.

Son Güncelleme: 23.04.2022 19:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2022-04-23 04:33:47

Şahiner'e barınak yapmak bunları kısırlaştırmak ağır geldi anlaşılan çözümü bulmuş geçenlerde de toplayıp Yozgat'a atmışlardı köpekleri.. yere göğe sığdıramadığınız belediye başkanı da bu işte..

Avatar
Vatandaş 2022-04-23 12:58:16

Yetkiler tekrar Sungurlu belediyesine iade ederler heralde

Avatar
Çorum 19 2022-04-24 00:57:32

Köpeklere ne barınak ne mama yeter dünyanın hiçbir (Avrupa/ABD/kanada vs)böyle sürü halinde çete gibi etrafı istila etmiş milyonlarca sokak iyi yoktur hayvan hakları ve hayvanseverkik bu değil itlerden parkta çocuklar sokakta insanlar adım atamıyor çözüm toplatilip Çin'e ihraç edilmeleri