Bir yasak kararı da Osmancık’tan

Çorum’un Sungurlu Belediyesi’nden sonra  Osmancık ilçesinde şebeke suyu ile bahçe sulamak yasaklandı.

19 Temmuz 2021 Pazartesi 16:14
Bir yasak kararı da Osmancık’tan

Çorum’un Sungurlu Belediyesi’nden sonra  Osmancık ilçesinde şebeke suyu ile bahçe sulamak yasaklandı.

Osmancık Belediyesi kuraklık nedeni ile vatandaşlara su tasarrufu çağrısında bulundu.
Kuraklık tehdidine karşı vatandaşlara suyu tasarruflu kullanmaları çağrısında bulunan Osmancık Belediyesi, ilçede hoparlör sisteminden yapılan çağrıda şebeke suyu ile bahçe sulamanın yasaklandığını ve tespit edilmesi halinde cezai işlem uygulanacağı anons edildi.

Belediye hoparlör siteminden yapılan anonsta, 'Kuraklık nedeni ile bahçe sulamaları ve fuzuli su harcaması yasaktır. Tespit edilenlere cezai işlem uygulanacaktır' ilan ediliyor.

DEPOLADA SU SEVİYESİ DÜŞTÜ

Konuya ilişkin olarak bilgi veren Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci, depolardaki su seviyesinin hızlı bir şekilde düştüğünü belirterek “Son birkaç gündür şebeke suyu depolarında su seviyesinde hızlı bir düşüş tespit ettik. Kuraklıkta söz konusu, vatandaşlarımıza su tasarrufu yapmaları konusunda anons yapıyoruz. Zabıta ekiplerimizde gün içerisinde mahalleleri geziyor, gezmeye devam edecekler. Şebeke suyu ile sulama yaptığı tespit edilenler hakkında cezai işlem uygulanacak, kademeli su kesintisi yapmak zorunda da kalabiliriz” dedi.


İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.