Bölgemizde kuvvetli yağış

Meteoroloji'nin sor raporuna göre, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Çorum'un komşu illerinde kuvvetli yağış bekleniyor

14 Haziran 2020 Pazar 10:46
Bölgemizde kuvvetli yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz(K. Maraş hariç), İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Elazığ, Bingöl ve Muş çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trakya, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu ile Bursa, Bilecik, Kütahya, Uşak, Göller yöresi, Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Samsun, Çankırı, Ankara’nın kuzey ve doğusu ve Kırıkkale çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği öngürülüyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Trakya, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu ile Bursa, Bilecik, Kütahya, Uşak, Göller yöresi, Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Samsun, Çankırı, Ankara’nın kuzey ve doğusu ve Kırıkkale çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelmesi beklenen (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı vb.) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmaları istendi.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Doğu Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile yağış alan yerlerde yağış anında batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.