Bu acıya yürek dayanmaz

Çorum'un Bayat ilçesinde yangında 4'ü çocuk 5 kişi hayatını kaybederken, acı haberi Vali Mustafa Çiftçi açıkladı.

11 Ağustos 2020 Salı 21:11

Çorum’un Bayat ilçesinde çıkan yangında ölü sayısı 5’e yükseldi. Yangında hayatını kaybedenlerden 4'ünün çocuk olduğu öğrenilirken, acı haberi Vali Mustafa Çiftçi açıkladı.


Edinilen bilgilere göre, Bayat ilçesinde Yatukcu mahallesinde Ömer Çetin’e ait evde bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıkmıştı. Yoğun duman ve alevleri gören vatandaşlar durumu itfaiye haber vermiş ihbar üzerine olay yerine Bayat’ın yanı sıra İskilip’ten itfaiye ekipleri sevk edilmişti. İçeride olan ve dumandan etkilenen Ömer Çetin, Yusuf İçuz ve Elif Naz Çetin evden çıkarılarak 112 Acil Servis ekiplerince Bayat Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Vücutlarında yanıklar oluşan üç kişi, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, yangın esnasında evde oldukları düşünülen Ela Çetin ve Elif İçuz’u arama çalışması başlatılmıştı. İtfaiye ekiplerinin yaptığı incelemeler sonunda iki çocuğun da cansız bedenine ulaşıldı.


BU ACIYA YÜREK DAYANMAZ
Öte yandan yangında hayatını kaybedenlerden Elif Naz Çetin ve ela Çetin’in Ömer Çetin torunları olduğu, yangında hayatını kaybeden Elif ve Yusuf İçuz'un komşularının çocuğu olduğu, talihsiz çocukların yangın sırasında Çetin’e ait evde bulundukları öğrenildi.
AÇIKLAMAYI VALİ YAPTI
Olayın duyulmasının ardından Vali Mustafa Çiftçi de ilçeye giderek incelemelerde bulundu. Yangında 3’evin yandığını dile getirirken Vali Mustafa Çiftçi, “Yangında bir yetişkin ve 4 yavrumuz hayatını kaybetti. Yangın önce kümeste başlamış. Sonrasında odunluğa en son 3 evin yanmasına neden oldu. Yangına 7 itfaiye aracı müdahale etmesine rağmen güçlükle söndürelebilmiş. Büyük bir facia ortaya çıkmış. Yakında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Allah bir daha böyle facialar yaşatmasın. Kısa süre içerisinde hemen enkazı kaldırma çalışmaları başlayacak.”


İHA

Son Güncelleme: 12.08.2020 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Belediye 2020-08-11 21:17:23

Sağa sola ota b...k para harcıyacağına dere yatağına hastane yaptırmaya gösterdiğin hassasiyeti itfaiye için gösterseydin ekrem ünlü yazıklar olsun yürek dayanacak gibi değil

Avatar
Mutlu Yeşil 2020-08-11 21:19:06

Çok üzücü bir olay. Rabbim ailelerine sabırlar versin.

Avatar
tunç bakır demir 2020-08-12 08:25:21

Allah sabır versin çok acı bir durum Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın. Amin

Avatar
Gamze 2020-08-12 07:28:35

Belediyenin nasıl çalıştığı ortada itfaiye ekiplerinde yangın kıyafeti olmaz mı mahalle aralarında itfaiyenin su alması için teçhizat olmaz mı ev yanıyor can yanıyor itfaiye su doldurmaya gidiyor başınızı yastığa nasıl rahat koyacaksınız Ekrem bey

Avatar
Belediyee 2020-08-12 09:41:59

Belediyeler oy uğruna kaçak yapılara müdahale etmezse o dört çocuğun vebalini taşır. Sokakları itfaiyelerin geçebileceği şekilde dizayn etmek zorunda belediyeler. Özellikle bayat dodurga oğuzlar gibi ilçelerde evler çok içiçe.Ey bu ilçelerin belediye başkanları yarın Allah korusun bir problem olursa ömür boyu hapis yatarsınız.

Avatar
Öz çorumlu 2020-08-12 19:23:03

Allah rahmet eylesin geride kalanlara sabır versin Rabbim. Yalnız o ölenlerin vebali belediyeye aittir eline hortum alıp bahçe sulamasını bilmeyenleri yapan Ekrem Ünlü ilkokul mezunlarını yolda yürüyemiyenleri itfaiye eri yapan Ekrem Ünlü var git şimdi başını yastığa rahatça koy ve uyu belki rüyanda o çocuklardan özür dilersin (Bayatlıyım)

Avatar
Malesef 2020-08-12 20:50:35

Aday adayın. Birisi ilcenin birisinde ilcedeki saglık ocagı ve belediyenin itfayeye ve ambulansının yetersiz oldugunu bunların hayati önem taşıdıgını dile getirdi detaylarınıda acıkladı. Malesef secilemedi. Park bahceyle işler olmaz. Belediyelerin hepsi. Hayati önem taşıyan tecsizat ve donanimlarını cogaltsınlar saygılarımla.

banner165