Bu cevizin yaşını bilen yok

Çorum Merkeze bağlı Çanakçı köyünde bulunan ceviz ağacının, Türkiye'nin en yaşlı cevizi olduğu öne sürüldü.

17 Eylül 2013 Salı 21:32
 Bu cevizin yaşını bilen yok


Çorum Merkeze bağlı Çanakçı köyünde bulunan ceviz ağacının, Türkiye'nin en yaşlı cevizi olduğu öne sürüldü. Çanakçı köyünün Sekizler Bağları mevkiinde bulunan ve köy halkı tarafından tarihi bilinmeyen ceviz ağacını görenler hayretler içerisinde kalıyor.

Çanakçı Köyünde bulunan ceviz ağacının Türkiye'nin en yaşlı ceviz ağacı olduğu iddia edildi.

Ceviz ağacı ile ilgili bilgi veren 30 Yaşındaki Özkan Uyar, ceviz ağacının 300 veya 400 yıllık olduğunu belirterek, tam olarak ceviz ağacının yaşının bilinmediğini söyledi.

Uyar " Ceviz ağacının yüksekliği 30 metreyi buluyor. Ortalama 500 metre alana dalları yayılıyor ve çapı ise 5 metreyi aşıyor. Bakımını ise kendim düzenle bir şekilde yapıyorum" dedi.

Özkan Uyar " Bu büyüklükte Çorum ve Çevresinde böyle hiçbir ceviz ağacı yok. Bize bu ceviz ağacı dedelerimizden yadigar kaldı. Bu cevizin tarihini köyde yaşayanlar bile hatırlamıyor" dedi.

(DHA)





Son Güncelleme: 18.09.2013 16:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan Can Uyar 2018-04-18 17:40:03

Amcaoğluma katılıyorum yarışmada başarılar diliyorum ..