Bu geziyi hiç unutmayacaklar

Bahçelievler İlkokulu öğrencileri savaş uçakları ve helikopterlerini yakından gördüler

19 Kasım 2018 Pazartesi 16:54
Bu geziyi hiç unutmayacaklar

Çorum Bahçelievler İlkokulu 4-E sınıfı öğrencileri, Okul Müdür Yardımcısı Şeref Aktı ve Sınıf Öğretmeni Satı Serap Taşın rehberliğinde Cumhuriyet haftası kapsamında Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı’nı gezdi. Çocukların büyük zevk aldığı gezi çok renkli anlara sahne oldu.

Gezi kapsamında ilk olarak üssün toplantı  salonunda Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığının tanıtım videosu izletilerek  yetkili askeri personel tarafından bilgilendirilen çocuklar, askeri otobüs ile geçmişten günümüze hava üssünde kullanılmış olan eski uçakları, uçakların iniş kalkış yaptıkları pistleri, hangarları ve olası bir saldırı karşısında üssü koruyacak uçak savar mevzilerini gezdiler. Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarını ve helikopterlerini yakından görme fırsatı yakalayan öğrenciler pilotlarla sohbet ederek merak ettikleri soruları sordular. Öğrenciler helikopter içine binerek nasıl havalandığı ve ne amaçla kullanıldıkları hakkında helikopter pilotundan bilgi aldılar. Uçak simülatörüne binen öğrenciler gerçek bir savaş uçağının içinin nasıl olduğunu tanıma fırsatı yakaladılar. Son olarak hava trafik kontrol kulesine çıkan öğrenciler hava üssünün tepe noktasından sahayı gözetleyerek  radar sisteminin çalışma sistemini, uçak iniş kalkış trafik uygulamasının nasıl olduğu hakkında bilgi edindiler.

Son Güncelleme: 20.11.2018 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.