Bu güzellik çok yakınımızda

İskilip Belediyesi’nin 2009 yılında tarihi Dikiciler Arastası’nda başlattığı restorasyon uygulaması geçtiğimiz ay tamamlandı.

03 Ekim 2013 Perşembe 16:33
 Bu güzellik çok yakınımızda


İskilip Belediyesi’nin 2009 yılında tarihi Dikiciler Arastası’nda başlattığı restorasyon uygulaması geçtiğimiz ay tamamlandı. Arasta’nın kuruluşundan bu güne yapılmayan kanalizasyon alt yapı şebekesi de kısa sürede tamamlandı.

İskilip Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, restorasyon uygulamalarında cephe sağlıklaştırma, cephenin silüetini bozan alanlarda ve bina taşıyıcılarında yenileme çalışmaları titizlikle tamamlandı.

2009 yılından bu güne 70 dükkânın ve dört konağın restorasyonu bitirildi. Çarşının zeminine tarihinden gelen dokuya uygun doğal taş döşendi.

Bütün bu çalışmalarla birlikte tarihi arastada yıllardır ihmal edilmişliğin, bakımsızlığın ve yorgunluğunun izleri de silinmiş oldu. Arasta esnafı yapılan uygulamadan son derece memnun olduklarını belirterek, Belediye Başkanı Numan Sezer’e teşekkür etti.

Başkan Sezer restorasyon uygulamalarının İskilip’te artık kurumsallaştığını, Semerciler Arastasında da kısa süre içerisinde aynı uygulamanın devam edeceğini belirterek, çalışmaların şimdiye kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de hız kesmeden devam edeceğini kaydetti.




Son Güncelleme: 03.10.2013 16:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.