Bu köy Bayat’a bağlanmak istiyor

Sungurlu’ya bağlı Kula Köyü yeterli hizmet alamadıkları gerekçesiyle Bayat'a bağlanmak için başvurdu.

14 Mayıs 2018 Pazartesi 09:58
Bu köy Bayat’a bağlanmak istiyor

Sungurlu’ya bağlı Kula Köyü Muhtarı Hicabi Altuntaş, ilçe merkezinden hak ettikleri hizmeti alamadıkları için köy halkının Bayat’a bağlanmak istediğini bildirdi.

Kula Köyü Muhtarı Hicabi Altuntaş, bir zamanlar Sungurlu’nun en gözde köylerinden biri olan Kula’nın son zamanlarda unutularak kaderine terk edildiğini, hiçbir hizmeti doğru dürüst alamadığı için köy halkının Bayat ilçesine bağlanmak istediğini savundu.

Halkın büyük çoğunluğunun imzasıyla Bayat ilçesine bağlamak istediklerini, dilekçeyi Kaymakamlığa verdiklerini ifade eden Altuntaş, Valiliğe gönderilen dilekçe hakkında işlemlerin devam ettiği yönünde bilgi ulaştığını kaydetti.

Yaklaşık 300 kişinin yaşadığı köyde son zamanlarda ilçe merkezinden hak ettiği hizmetleri alamadığını anlatan Altuntaş, “Yollarımız kullanılamaz halde, 4 senedir başvurmadığım yer kalmadı, yapılmadı. İlçede çeltik ekilen tek köyüz, sulama kanallarının içleri dolduğu için yazın sivrisinekten duramıyoruz. Çorum DSİ’ye başvurduk, kendi bölgeleri dışında olduğu için Çankırı’ya yönlendirdiler. Onlarda bizimle ilgilenmedi. Köprülerimiz bakımsızlıktan kullanılamaz hale geldi. Su sorunumuz hat safhada, günlerce suyumuz akmıyor. Bunlar gibi köyümüzde birçok sorunumuz var. Başta Kaymakam olmak üzere İl Genel Meclisi Üyelerine defalarca bildirdik. İlgilenen olmadı, unutulduk.” dedi.

Hem ilçe merkezine uzaklığı hem de hizmet gelmemesi üzerine köy halkının çoğunluğunun talebi üzerine Bayat ilçesine bağlanmaya karar verdiklerini vurgulayan Altuntaş, halkın artık sabredecek durumunun kalmadığını bildirdi.

SUNGURLU

Son Güncelleme: 14.05.2018 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165