Bu uygulama pazarda

Sungurlu'da halk pazarında hassas terazi noktası oluşturuldu.

14 Temmuz 2018 Cumartesi 12:51
Bu uygulama pazarda

Çorum'un Sungurlu ilçesinde iki ayrı halk pazarında hassas terazi noktası oluşturuldu.

Vatandaşların aldığı ürünlerin doğru tartılıp tartılmadığını kontrol etmek için Perşembe ve Cumartesi günleri kurulan halk pazarlarına hassas terazi kontrol noktası konuldu. Hassas terazi taşınabilir olması nedeniyle zabıta ekipleri tarafından istenilen bölgede ürün kontrolü yapılabiliyor.

Alışverişte adil ve şeffaflık için uygulamayı hayata geçirdiklerini belirten Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, “Vatandaşlarımız pazardan aldıkları sebze ve meyvelerin ağırlığının doğru olup olmadığını merak ediyorsa, bu terazilerde tartarak kontrol edebilecek. Ürünlerini satın alan vatandaşlarımız bu teraziyi kullanarak ürünün kendisine bedelini ödediği oranda satılıp satılmadığını bizzat kendisi görecek. Satıcının belirttiği ağırlık ile bizim terazimiz arasında her hangi bir fark olursa durum hemen zabıta memurlarımıza bildirilebilecek. Zabıta memurları tarafından yasal işlem yapılacak. Esnafımız da tartı konusunda zan altında kalıyordu. Biz esnafımıza güveniyoruz. Biz bu terazileri vatandaşımızın aklında bir şey kalmasın diye buraya koyduk.” dedi.

Son Güncelleme: 14.07.2018 19:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akif zeki Biçer 2018-07-15 10:09:59

Bu güzel uygulama Çorum pazarlarındada olur inşAllah.

Avatar
Mertçe 2018-07-15 21:02:55

Bizim pazarlarda ancak esnaftan para almak için dolaşan belediye görevlileri gördüm zabıtaların yalandan dahi olsa gezdiğine rastlamadım. Beyefendilerin keyfi bozulur

Avatar
Osman 2018-07-16 01:36:55

Pazarcılar teraziyi doğru tartıyor ama istisnasız hepsi araya çürük mal karıştırıyor. Kul hakkından dem vurup çürük mal vermekten gocunmuyorlar. Gidip en pahalısından kendim seçerek alıyorum artık, boşa sinirim bozulmuyor.