Bugün kırağı, yarın güneş

Çorum'da dün gece dona çeken hava sabah kırağı düşmesine neden oldu.

26 Ekim 2018 Cuma 13:28

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava durumu tahmin raporunu güncelledi. Buna göre, 28 Ekim Pazar gecesini 29 Ekim Pazartesi sabahına bağlayan tarih itibari ile yurt genelinde sıcaklıklar yükselecek. Uzmanlar, bu yıl geç gelen pastırma sıcaklıklarının 10-15 gün sürmesini beklediklerini açıkladı. Ancak dün gece Çorum'da dona çeken hava, sabah kırağı düşmesine neden oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Adana'nın doğusu, Osmaniye, Maraş, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kayseri, Sivas ve Van çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Muş ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Son Güncelleme: 27.10.2018 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.