Çalışma başladı, yeniden turizme kazandırılıyor

Çorum’un önemli mesire alanlarından Çatak Tabiat Parkı’nda eskiyen sosyal tesislerinin yapım işi başladı.

04 Ağustos 2020 Salı 14:44
Çalışma başladı, yeniden turizme kazandırılıyor

Çorum’un önemli mesire alanlarından Çatak Tabiat Parkı’nda eskiyen sosyal tesislerinin yapım işi başladı.

Valilik’ten yapılan açıklamaya göre, Çatak Tabiat Parkı uzun yıllar Çorum halkına hizmet verirken, mevcut sosyal tesisler ve müştemilatı zaman içerisinde eskimiş ve kullanılamaz hale geldi.

Kentin en güzide mesire yerlerinden olan Çatak Tabiat Parkı’nın yeniden turizme kazandırılması için Vali Mustafa Çiftçi’nin talimatları ile bir proje hazırlanarak OKA yönetimine sunuldu, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın 2019 yılı turizm altyapısının geliştirilmesi kapsamında Mali Destek Programı’na girerek proje kabul edildi.

Proje maliyet bedeli 3.309.934,00 TL. (KDV dahil) olmasına rağmen, OKA proje destek miktarı 1.110.000,00 TL. olarak eaçıklandı. Yeniden revize edilen işin ihalesi yapılarak 29 Temmuz 2020 tarihinde sözleşme imzalandı, 4 Ağustos tarihinde işe başlandı. Çatak Tabiat Parkı sosyal tesislerinin 1 Aralık 2020 tarihinde tarihinde tamamlanması bekleniyor.

Yapılan ihaleye göre işin maliyeti KDV dahil 1.748.760,00 TL. bu miktarın 1.110.00,00 TL’si OKA tarafından, kalan 638.760,00 TL.’si de İl Özel İdare kaynaklarıyla finanse edilecektir.

İş tamamlandığında Çatak Tabiat Parkı sosyal tesisleri, sosyal mekan ve spor alanları ile yepyeni bir görünüme kavuşacak.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yapımını taahhüt ettiği Çatak Tabiat Parkı ve mesire alanının şimdiden Çorumlular’a hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Son Güncelleme: 04.08.2020 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.