Çenesiz Camii ibadete açıldı

İsmet Çenesiz Ilıca Mescidi'nde ilk cuma namazı kılındı

15 Eylül 2017 Cuma 17:41
Çenesiz Camii ibadete açıldı

Dülgeroğlu İsmet Çenesiz Camii ibadete açıldı.
Belediye Bakanı Muzaffer Külcü, Cuma namazını işadamı İsmet Çenesiz tarafından yaptırılan Ilıca Bağları girişinde yaptırılan Dülgeroğlu İsmet Çenesiz Camii’nde kıldı. Şehrin modern ve estetik görünümüne uygun, mimarisiyle ilgi odağı olan cami Cuma namazı ile birlikte ibadete açıldı.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorumlu hayırseverlere cami yaptırılması için çağrıda bulunduklarını, İsmet Çenesiz’in de bu çağrıya uyarak şehre çok güzel bir cami kazandırdığını belirtti. Çenesiz’e teşekkür eden Başkan Külcü, “Daha yeni bir yerleşim alanında, henüz binalar içerisindeki daireler dolmadan İslam ahlakına, İslam medeniyetine uygun bir şekilde buraya bir camii kazandırıldı. Bu bizim örfümüzde geleneğimizde olan bir şeydir” dedi.


“Bir caminin yapılması güzel ama bunun bir hayır sahibi tarafından yapılması daha güzel. Bunun için İsmet Çenesiz ağabeyimize ve ailesine bir kez daha teşekkür ediyorum.” diyen Külcü, “Şehrimizde değişik noktalara yaptırılacak mahalle mescitleriyle ilgili bir çağrı yapmıştık. O çağrıdan sonra kendileri müracaat ederek şehrimize gerçekten takdire şayan mimari özellik taşıyan bir eser kazandırmış oldular. Kendileri bu dünyadan göçüp gittikten sonra amel defterlerine sevap yazılmasına vesile olacak böyle güzel bir camiyi şehrimize kazandırmış oldular. Aynı zamanda bir sadakayı cariye ortaya koymuş oldular” dedi.


HAYIR SAHİPLERİNE ÇAĞRI
Başkan Külcü, hayır sahiplerine daha önce yaptığı cami ve mescit yaptırma çağırısını yeniledi. Hayırseverlere her türlü kolaylığı sağlayacaklarını ifade eden Başkan Külcü, şöyle devam etti; “Belediyemizin imar planlaması yaptığı değişik yerlerde camii olarak işaretlediği yerler var. Oralarda gerek cami gerekse başka hayır kurumları yaptırmak isteyenlere çağrımızı yinelemiş olalım. Yaptırmak isteyenler gerek belediyemizle gerekse il müftülüğümüzle irtibata geçerlerse onlara her türlü kolaylığı gösterir ve onlara her türlü katkıyı belediye olarak sağlarız. Devletimiz bu tür çalışmaları zaten yapıyor ve yapacak da. Şu anda belediyemiz tarafından yapımı devam eden 9 tane camimiz var. 8 tane Kur’an kursumuzu bitirdik. 6 tanesinin ihalesini yeni yaptık. Vatandaşlarımız tarafından bunların yapılmış olması bize çok daha farklı bir huzur çok daha manevi zenginlik veriyor”

Son Güncelleme: 28.07.2018 00:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.