Çiğdemler baş kaldırmışsa...

Asrın afeti sonrası hayatlar söndü, şehirler yıkıldı. Ama bakın çevrenize. Çiğdemler baş kaldırmışsa bize de yaraları sarıp, hayata sarılmak düşüyor.

02 Mart 2023 Perşembe 16:40
Çiğdemler baş kaldırmışsa...

GÜLESİN AĞBAL DEMİRER

Yüzyılın afeti ile birlikte buhranlı, acılı, yaralı günlerden geçiyoruz. On binlerce insanımızı kaybettiğimiz, 11 şehrimizin harabe haline geldiği deprem sonrasında acı ve üzüntü her yanımızı kapladı. Ancak hayat devam ediyor ve düştüğümüz yerden hep birlikte yaralarımızı sararak, birbirimize dayanarak, omuz ve sırt vererek kalkmaktan başka da çaremiz yok.

Her gecenin bir sabahı var elbet. Bakın tabiata… Karların arasından baş kaldırmış çiğdemler, ne diyor bize… Bakın gecenin ardından sökün eden sabaha. Seyredin kuşları, çocukları… Ağaçta tomurcuğa durmuş dalları. Kayıplarımızı unutmadan, acılarımızın kabuk bağlamasını bekleyeceğiz sabırla. Yaralarımızı, yüzümüzde buruk bir gülümseme ama ille de merhamet ve şefkatle saracağız. Az veya çok demeden olan olmayana verecek. Allah ne verdiyse elindekini ve evindekini paylaşacak. Hayatları bir anda kararan insanlarımızı, ışıkları sönen şehirlerimizi tekrar ayağa kaldıracağız. Hep birlikte ama, hep birlikte.

Son Güncelleme: 03.03.2023 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.