Çocuklarla oynadı

Vali Necmettin Kılıç, yeni yılda Sevgi Evlerinde kalan çocuklarla bir araya geldi.

01 Ocak 2018 Pazartesi 10:49
Çocuklarla oynadı

Vali Necmettin Kılıç, yeni yılda Sevgi Evlerinde kalan çocuklarla bir araya geldi.

Eşi Necmiye Kılıç ile birlikte Sevgi evlerinde kalan çocukları ziyaret eden Vali Kılıç, önce çocuklara hedye dağıttı sonra onlarla çeşitle oyunlar oynadı. Çocuklarla yakından ilgilenen Kılıç çifti, çocuklarla sohbet etti.



Türk milletinin kökü derinlerde olan dünyanın umudu bir devlet ve millet olduğunu belirten Vali Kılıç, “Biz iriliğimizi, merhametimizi, gücümüzü köklerden aldığımız ve beslendiğimiz damarlara borçluyuz. O damarın başında şu gelir. Yetimlerin babası 80 milyon insandır. 80 milyon anne ve babadır. Yetimlerimizin her birisi bizim evladımızdır. Yaşlıların tamamı bizim annemiz ve babamızdır. Bizim huzurevlerinde, sevgi evlerinde evlatlarımızın tamamı bizim canımız ciğerimizdir. Fatir fukara garip gureba bizim başımızın tacıdır. Biz hep beraber bir bütünüz. Hep beraber bir milletiz. Biz merhamet medeniyetinin temsilcileriyiz. Bizim medeniyetimizin kökü sevgidir. Dünya malına tamah eütmeyiz. Biz hiçbir zaman ben demeyiz Biz deriz. Bizim hasletlerimiz ve vasıflarımız bizi dünyada farklı kılmaktadır. Bizi dünyada hakkaniyetin adaletin hakkın temsilcisi kılmaktadır. Dolaysıyla dünyanın bize her zaman bize ve anlayışımıza ihtiyacı vardır” dedi.

Yılbaşına girdiğimiz gecede çocuklara yılbaşı heyecanı yaşatmak onlarla hemhal olmak onlarla oynamak onların başını okşamak onların özlediği sevgiyi, şefkati onlara getirebilmek ardına onlara onlarla bir araya geldiklerini dile getiren Vali Kılıç, “ İlimizdeki tüm ebeveynler birer yetim bulmadır. Bayramlarda, düğünlerde yılbaşı gecelerinde bir yetim başını okşamalıdır. Bir yaşlı bulup onun elini öpmelidir. Bizim köklerden aldığımız ve bizi besleyen medeniyet damarlarını temsil ederken bu gelenekleri bizden binlerce yıl öncesine ait olan ve gelen bu gelenekleri yaşatan bir nesil olduğumuzu ispat etmememiz gerekmektedir. Yeni yılın öncelikle Çorum’a milletimize devletimize ve getirmesini temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Ziyarette Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zekeriya Doğan ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik hazır bulundu.

İHA

Son Güncelleme: 01.01.2018 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165