Çorum'a son dakika uyarısı

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Çorum için buzlanma ve don uyarısı yaptı.

25 Ocak 2022 Salı 16:38
Çorum'a son dakika uyarısı

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Samsun, Ordu ve Tokat’ın iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiği uyarısında bulundu.

Ulaşımda aksamalar, su baskını, buzlanma, don olayı ve çığ düşmesi gibi doğa olayları konusunda vatandaşların dikkatli olmasını isteyen yetkililer, yoğun kar riskine karşı şu açıklamalarda bulundular:

“Yapılan son değerlendirmelere göre bu gece saatlerinden itibaren Tokat’ta, zamanla Samsun’un doğusunun iç kesimler ve Ordu’nun iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Çarşamba gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen yoğun kar yağışının ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, yüksek kar örtüsünün olduğu yerlerde çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, yoğun kar beklenen yerlere 20 cm ve üstünde kar düşebileceğini belirtirken, Samsun, Sinop, Çorum, Amasya, Tokat ve Ordu gibi illerde gece saatlerinden itibaren buzlanma ve don olayının da yaşanabileceğini hatırlattı.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165