Çorum burayı çok sevecek

Çorum kent merkezinin önemli mesire alanları arasında yer alan Bahabey Çamlığı eko-turizm alanına dönüşüyor.

02 Haziran 2023 Cuma 20:20
Çorum burayı çok sevecek

Çorum kent merkezinin önemli mesire alanları arasında yer alan Bahabey Çamlığı eko-turizm alanına dönüşüyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Daha önce halka açık olmayan 117 bin metrekarelik alanı da halkımızın hizmetine açtığımız projede sona geldik. Çorum, burayı çok sevecek. Trekking, Dağ bisikleti, Botanik ve çiftlik turizmi, Oryantiring…” paylaşımında bulundu.

Çorum Belediyesi’nin DOKAP hibe desteğiyle yürüttüğü çalışmalarda sona yaklaşıldı.
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından desteklenen, Bahabey Çamlığı Eko-Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın DOKAP’la imzaladıkları protokol ile Bahabey Çamlığı’nda yapılacak çalışmalara yüzde 70 oranında hibe desteği sağlandığını bildirdi.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Turizmde şehri cazibe merkezi haline getirecek önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini ve yapacakları çalışmayla Bahabey Çamlığı’nı eko-turizm alanı haline getireceklerini kaydeden Başkan Aşgın, “İlimizde önem arz eden değerlere yönelik farkındalığın ve çevresel kentsel kalitenin artırılması, turizm potansiyelinin harekete geçirilmesine ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

DOKAP’TAN 1.5 MİLYON HİBE

Şehrin nefes alan bölgelerinden olan ve adeta oksijen kaynağı durumundaki Bahabey Çamlığı’nda hayat geçirecekleri eko-turizm projesinde çalışmaların hızla devam ettiğini dile getiren Başkan Aşgın 117 bin m2 alanı kapsayan çalışmaların yakın zamanda tamamlanacağını duyurdu. Başkan Aşgın “Projemize DOKAP tarafından yaklaşık 1,5 Milyon TL hibe verildi. Projeyi kısa zamanda tamamlayıp hizmete sunacağız. Çorum’umuza, insanların aileleriyle vakit geçirebileceği nezih bir dinlenme ve eğlence mekânı kazandırmış olacağız.” Dedi.
Başkan Aşgın, Bahabey Çamlığı Eko Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Projesi ile trekking, dağ bisikleti, botanik ve çiftlik turizmi, oryantiring gibi faaliyetleri proje alanında hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 03.06.2023 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adsız 2023-06-03 13:47:20

Millet bir kilo et alacak parayı bulamıyor ama nedense ha bire mesire yeri açılıyor demek ki mülteci kardeşler piknik yerine ihtiyaç duyuyorlar zira ikiaydir et değil tavuk alamayan aileler biliyorum

Avatar
Türk 2023-06-04 20:56:00

Adsıza, kardeşim suriyeli mülteciler mi gariban?
Devlet senden çok onlara bakıyor. Kendi ülkelerinden savaştan kaçmış, bu adamlardan hayır mı bekliyorsun

Avatar
Niçin 2023-06-02 22:43:51

Yağmur yağdı sel felaketi ile karşılaştık.Evleri iş yerlerini su bastı,ulaşım aksadi.Belediye bir şey yapmamış yan gelmiş yatmış bir sürü de Arsa satmış diyenlerin bu olumlu calismalarida görüp değerlendirmeleri gerekir diye düşünüyorum.

Avatar
İtiraf 2023-06-03 12:31:09

Niçin,kullanıcı adlı arkadaş ağzınla bircok kötü politik yanlarını sıralamışsın başkanın bide övgümü bekliyon, bekliyosan ayıp ediyon.

Avatar
Hüseyın Cavit damar 2023-06-03 17:08:55

AKP zihniyeti parola kalkınma nasıl olacaksa fabrika yık park yap ondan sonra kalkın babam kalkın nasıl olacaksa bu milleti ninni söylemeden uyutuyorsunuz ya helal olsun bu gidişle hakiki milli görüşçü sız olacaksınız milleti değiştirdiniz zihniyeti değiştirdiniz bundan sonra kim tutar sizi

Avatar
Ibrahim.cicek 2023-06-04 07:38:19

Sayin.baskan.vatandas.ac.pazardan.yere
Atilanlari.topluyor.copten.besleniyor
Siz.mesire.yeri.aciyorsunuz.karni.tok
Olanlar.icin.yapiliyor.bu.hizmetler
Once.is.ac.vatandas.etin.sutun.yanina
Yanasamiyor.

Avatar
Adsıza 2023-06-04 15:13:55

Burdan da mülteci düşmanlığı çıkartmak epeyce maharet ister ki bu maharet sizde varmış, vatandaş et bulamıyor vatandaşın beğenmediği işleri yarı fiyatına yapan mülteci buluyor öyle mi? Adınız da ırkçılığınız da batsın. Muhalefet edecekseniz adam gibi edin ama elin garibanlarını alet etmeyin.

Avatar
adsıza yazana 2023-06-05 08:26:37

senin gibileri bu ülkeden göndermek lazım.