Çorum'da gölet taştı, bazı evleri su bastı

Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı Eşme köyünde köylüler tarafından yapılan göletin taşması sonucu yaklaşık 15 evi su bastı.

27 Şubat 2022 Pazar 11:50

Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı Eşme köyünde köylüler tarafından yapılan göletin taşması sonucu yaklaşık 15 evi su bastı. Vali Mustafa Çiftçi ve Sungurlu Kaymakamı köye giderek yerinde incelemede bulundu.

Olay gece saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre köylüler tarafından dağın yamaç kısmı kazılarak gölet yapıldı. Yağan aşırı kar nedeniyle dayanamayan gölet saat 02:00 sularında patladı. Köye ulaşan sel nedeniyle bir çok ev sular altında kaldı.

Olayın duyulmasının ardından Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve Sungurlu Kaymakamı Fatih Görmüş köye giderek incelemelere bulundu.

Çorum AFAD, Sungurlu Belediyesi İtfaiye ekipleri, Kızılay yetkilileri olay yerine giderek çalışmalarına başladı. Gece saatlerinde kandil nedeniyle sahura oruca kalktıklarını belirten Muhtar Ali Atalay, “Hanımla birlikte oruca kalkmıştık. İnsan boyunda sular biranda evimizin alt katını doldurdu ve kendimizi üst kata zor attık. Şuana kadar 10-15 evde hasar var. Daha tüm köyü gezemedim. Can kaybının olmaması sevindirici” ifadelerini kullandı.

İHA

Son Güncelleme: 28.02.2022 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.