Çorum'da Sakal-ı Şerif’e yoğun ilgi

Ramazan ayının son gecesinde Ulu Cami'ye akın eden cemaat, ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’i görmek için yoğun ilgi gösterdi.

02 Mayıs 2022 Pazartesi 01:30
Çorum'da Sakal-ı Şerif’e yoğun ilgi

Ramazan ayının son gecesinde Ulu Cami'ye akın eden 7’den 70’e herkes yatsı namazı sonrası ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’i görmek için yoğun ilgi gösterdi.

Arefe günü kılınan yatsı namazının ardından camiyi dolduran cemaate hitap ederek peygamber sevgisine değinen Müftü Muharrem Biçer, “Peygamberi sevmek bambaşkadır. O’nu özlemektir. İsmi anıldığında elini kalbinin üzerine götürüp salavat getirmektir. Ezan okurken eşhedü enne Muhammed dediğinde Bilal Habeşi gibi o esnada tutulup kalmaktır. Rabbim bizi ve gelecek neslimizi Peygamber ahlakından uzak eylemesin. Rabbim herkese en kısa zamanda o #mübarek beldelere gitme imkanını nasip etsin” dedi.

Din görevlilerinin koro halinde getirdiği tekbir ve salavatlar eşliğinde 40 kat bohça içinden çıkarılan ve özel cam şişede saklı tutulan Sakalı Şerif, sırayla cemaatin ziyaretine açıldı.

Efendimiz Hazreti Muhammed’e (SAV) duyulan sevgi ve özlemden dolayı Çorum’un her bir tarafından gelen kadın-erkek vatandaşlar, Ulu Cami’de unutulmaz bir gece yaşadı.

Son Güncelleme: 04.05.2022 01:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hoca. 2022-05-02 18:40:30

Hz.Muhammet uyansada bir görse bu uygulamayı, benim dinim bu değil yazıklar olsun derdi.
Emevilerin salakça uygulamaları, bugünlere kadar geldi, İslam dinini yozlaştırdılar, iyiden iyiye.Yazıklar olsun.

Avatar
Çorumlu 2022-05-04 00:27:52

Peygamberimiz neyi yapın neyi yapmayın demiş bunu öğrenin mesela kul hakkı yemeyin demiş şimdi alayımız biz yemiyoruz diyecektir şu anda devleti yönetenleri seçen kim bunlar kul hakkı yemiyormu örnek milyonlarca insanımızın maaşına direk erki yapan TÜİK in verilerine kim müdahil oluyor bu yüzden hepimiz eksik maaş almıyormuyuz bir sürü bakan yardımcısı müsteşarı üç beş maaş almıyoemu köprü geçiş yol geçiş havaalanı yolcu garantisi diye bisürü müteahhite haksız parayı bizden alıp vermiyorlarmı bunlar kul hakkı değilmi bırakın sevgili peygamberimizin sakalını görmeyi onun söylediklerini yapsak aç insan kalmaz

Avatar
Saglık karakaş 2022-05-05 10:01:54

Hz rasul asla sac kıl gibi şeyler bırakmamıştır.o tevhid inancı Allaha iman ve onun vahyi kitabı kuran yolunda sabit kalmamızı emretmiştir.