Çorum'dan dünyanın her yerine sesli kütüphane

Çorum Belediyesi sesli kütüphaneyi hizmete sundu. İlk okumayı da Başkan Aşgın yaptı

18 Kasım 2020 Çarşamba 16:32
Çorum'dan dünyanın her yerine sesli kütüphane

Çorum Belediyesi özel bir çalışma yaparak, görme engelli vatandaşlar başta olmak üzere herkesin istifade edebileceği sesli kütüphaneye hizmete sunuyor. Sesli kütüphane için ilk kitabı Belediye Başkanı Dr.Halil İbrahim Aşgın okudu.

Teknik altyapısı tamamlanan sesli kütüphane için 15 Temmuz Şehitler Müzesi içerisinde ses kayıt stüdyoları oluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Aşgın, gönül belediyeciliği kapsamında yaptıkları çalışmalara bir yenisini da eklediklerini söyledi.

Aşgın, “Önemsediğimiz çalışmalardan birisi de sesli kütüphane çalışması idi. İnşallah çok kısa süre içerisinde Belediyemizin internet sitesinde özel bir bölüm açarak arzu eden tüm hemşehrilerimiz sesli kütüphanemizden istifade edebilecekler. Bu çalışmaları yapmak üzere 15 Temmuz Şehitler Müzemizde 2 seslendirme odası oluşturduk. Burada inşallah kitapları okuyacağız, seslendireceğiz ve gerekli çalışmaları yapıp sitemize yükleyeceğiz. Dünyanın neresinde olursa olsun isteyen herkes sesli kütüphanemizden istifade edebilecekler.” dedi.

Başkan Aşgın bir çağrıda bulunarak herkesi kitap seslendirmeye davet etti. Aşgın,“Tüm hemşehrilerimiz hangi kitabı okumak istiyorlarsa gelsinler ve o kitabı seslendirsinler. Biz de onunla ilgili teknik çalışmalarımızı yapıp sistemimize yükleyelim. Özellikle görme engelli kardeşlerimiz için çok güzel bir kitap hazinesini şehrimiz adına burada oluşturalım.” diye konuştu.

VALİ ÇİFTÇİ’DEN DAVET

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, sesli kütüphanede kitap seslendirmesi için Vali Mustafa Çiftçi, milletvekilleri ve sivil toplum örgütlerini davet etti. Başkan Aşgın, “ Buradan sayın valimize, sayın milletvekillerimize ve Sivil Toplum Örgütlerinin değerli başkanlarına davette bulunmak istiyorum. Topyekûn seferberlik halinde hep beraber gelelim burada kitaplarımızı okuyalım. Bu hizmetten tüm hemşehrilerimizin yararlanmasını sağlayalım.” diye konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Naki 2020-11-18 19:21:38

Mükemmel hizmet. Teşekkürler. Belediyeden hep böyle hizmetler bekliyoruz. Başkan stkcı olunca belediyede de dernekçilik yapıyo.

Avatar
seyfettin zengin 2020-11-19 11:47:08

Sayın başkanım çok güzel bir hizmet. Yararlanacak herkes adına teşekkür ediyorum. Çok güzel, toplumsal sorumluluk örneği bir çalışma olmuş.

banner165