Çorum, gençler için cazibe merkezi oluyor

Çorum'da Çatak ve Sıklık'ta yapımı devam eden gençlik kampları tamamlandığında bölge gençler için cazibe merkezi olacak.

21 Ocak 2021 Perşembe 11:22
Çorum, gençler için cazibe merkezi oluyor

Çorum'da Çatak ve Sıklık'ta yapımı devam eden gençlik kampları tamamlandığında bölge gençler için cazibe merkezi haline dönüşecek. Gençlik kampları yerelin yanı sıra ülke geneline htap edecek. Resmi ve sivil organizasyonlarla her bölgeden gençler Çorum'a kamp yapmaya gelecek.

Çorum Valiliği, Belediye Başkanlığı, Hitit Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında “Gençlik Çalışmaları İş Birliği Protokolü” imzalandı.
Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda dün gerçekleşen törene  Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ile diğer kurumları temsilen Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Müftüsü Muharrem Biçer, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Haşim Eğer ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yahya Çoban katıldı.

ÇATAK VE SIKLIK’TA GENÇLİK KAMPLARI KURULUYOR

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çatak ve Sıklık’ta gençlere yönelik kampları inşa ettiklerini hatırlatarak, “Cumhurbaşkanımız Çorum’a yaptığı ziyarette gençlik kamplarından bahsetmiş Çatak’ta bir gençlik kampı oluşturmasını ifade etmişti. Çatak Tabiat Parkı’nın uygun bir alanı bize tahsis edildi. Şuan orada bungola evlerden gençlik kamplarını inşa ediyoruz. Diğer kampımızda Sıklık’ta olacak. Gençlik Obası kampıyla ilgili tüm altyapı çalışmaları tamamlandı. Çadırlarımız geldi. Bir obayı orada hayata geçireceğiz. Gençlerimiz baharda o obayla buluşacak ve çok güzel çalışmalar yapacağız.”
Vali Mustafa Çiftçi de, Çatak’ta 2.3 milyon liralık bir harcama yapılarak belli bir aşama ya gelindiğini, yatırımın devam edeceğini belirterek, bölgenin cazibe merkezi haline getirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Aşgın yaptığı konuşmada özetle, gençlere Anadolu kültürünü tanıtmak için geziler düzenleneceğini, değerler ve erdemler eğitimi verileceğini, sosyal, kültürel ve sportif organizasyonlar yapılacağını, yardımlaşma faaliyetlerini güçlendirecek etkinlikler yapılacağını uzman hocaların gençlerin beden ve ruh sağlığı için rehberlik edeceğini kaydetti.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ise 7 kurumun işbirliğinde gerçekleştirilecek projeyi övdü ve üstlendikleri rolün farkında olduklarını ifade etti.

Vali Mustafa Çiftçi  de, güzel ve sonuç alacakları bir işbirliğine imza attıklarını belirterek, “Gençliğin yetişmesi açısından güzel bir çalışma olacak. Onların bir takım değerler kazanacağına da inanıyorum. Çatak’ta 2.3 milyon liralık bir harcama yapıldı. Belli bir aşamaya gelindi. Daha yatırım yapacağız. Şehrimiz açısından bir cazibe merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 24.01.2021 12:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum 19 2021-01-21 13:03:52

Corumlu olup üniversiteye giden hicbir çocuk dönmeyi düşünmüyor cazibe kampla değil modernleşmeye sosyallesmeyle sanayileşmeyle iş alanı üretmekle sanat spor merkezi olmakla olur

Avatar
Vatandaş tan acayipe 2021-01-21 14:12:37

Barcelona olunca gençler ve çocukların ruhunu nasıl doyuracaksınız. Avrupa nın hali ortada değerlerden yoksun maddeperest ve yarın kaygısı olmayan bir gençlik. Çocuklar ve gençlerin ruhunu doyuramazsanız maddi doyumsuzluk devam edecektir.

Misafir Avatar
çocuklardan ziyade 2021-01-21 16:57:55 @Vatandaş tan acayipe

Maddi doyumsuzluk ve yolsuzluk haberlerini duyunca beni bir gülme aldı ama artık anlayana

Beğenmedim! (1)
Avatar
Vatandaş 2021-01-21 14:26:55

Vatandaş sonuna kadar haklı önce ahlak ve maneviyat

Avatar
çorumlu 2021-01-21 12:35:12

o gençleri hangi stk görünümlü guruplara teslim edecekler merakla bekliyorum

Avatar
acayip 2021-01-21 12:04:25

of çok cazibeli olmuş şimdiden Barcelona yerine Çoruma yerleşmeyi düşünür oldum

Avatar
İsimsiz 2021-01-21 15:02:13

Ak gençliktir o

banner165