Çorum hacıları yola çıktı

Diyanet organizesi ile kutsal topraklara giden hacılar bu sabah dualarla uğurlandı

21 Temmuz 2019 Pazar 10:38
Çorum hacıları yola çıktı

Diyanet İşleri Başkanlığı Çorum İl Müftülüğü organizesindeki 2019 yılının hacı adayları bu sabah dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Akşemseddin Cami'nde sabah namazının kılınmasının ardından Çorum İl Müftülüğü tarafından düzenlenen hacı uğurlama programına Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Müftüsü Muharrem Biçer, 280 hacı adayı ve yakınları katıldı. 2019 yılının hacı adayları kutsal topraklara ilahiler ve dualarla uğurlandı.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, hacı adaylarının ibadetlerinin kabul olması temennisinde bulunurken, kimi zaman söylenen ilahilere de eşlik etti.

OLUP GELEN HACI

Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer ise, hacı adaylarının en iyi şekilde ibadetlerini yapmalarını, kıymetli zamanlarını ibadetle geçirerek iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde de bulunarak “Unutmayınız ki, sizler Rahman’ın misafirleri olarak 1000 kişiden 1 kişiye nasip olan bu eşsiz ibadeti yapmaya gidiyorsunuz. Oralarda vaktinizi iyi değerlendirin. Hem kendiniz hem aileniz hem vatanımız hem de Ümmet-i Muhammed için bol bol dua niyazında bulunun. Hac ibadeti bir Müslüman için çok önemli bir ibadettir. Bu yüzden diyoruz ki üç çeşit hacı vardır; ‘Gidip Gelen, Alıp Gelen, Olup Gelen’. Bizler her türlü donanıma sahip hac da nasibini almış ‘Olup Gelen’ hacı olmanızı istiyoruz. Ayrıca kutsal beldelere dünyanın dört bir yanından gelen kardeşlerimizle beraber olacak, onlarla kaynaşacak ve hep birlikte bir mahşer yeri edasıyla Rabbimize el açıp dua edeceksiniz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) bir hadis-i şeriflerinde buyurur ki; “Kim, mebrur bir hac yapar ve hiçbir günah işlemezse anasından doğduğu gün gibi günahsız olarak döner.” İşte bu yüzdendir ki; 10 Ağustos 2019 Arefe günü yani Arafat’ta bulunulacağı günde her hacı ikinci defa yeniden doğmuş gibi günahsız olarak yeni doğum gününüz 10 Ağustos 2019 tarihi olacak.” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
iiii 2019-07-22 00:09:44

Araplara yatırım adamlar yeyip içip yatıyolar teh tehbh

banner165