Çorum İHH bölgede birinci

İHH bu yıl 93 ülkede 2 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaştı. Çorum İHH ise kurban bağışında bölgede birinci oldu.

11 Eylül 2019 Çarşamba 17:58
Çorum İHH bölgede birinci

İHH, 27 yılın tecrübesiyle bu yılki kurban organizasyonunda 93 ülkede 2 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaştı. Çorum İHH ise kurban bağışında bölgede birinci oldu.

Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı, yaptığı açıklamayla hayır faaliyetlerini çalışmaları özetledi;

“İyilikte payınız oldu. İHH İnsani Yardım Vakfı bu yılki Kurban organizasyonunu “İyilikte Payınız Olsun” sloganıyla yurt içindeki Kurban çalışmaları ile birlikte 93 ülke ve bölgede gerçekleştirdi. 1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle Türkiye’de ilk defa vekâletle kurban projesini gerçekleştiren İHH, 27 yıldır gerçekleştirdiği kurban çalışmalarında milyonlarca insana yardım ulaştırıyor. Kurbanlarını İHH'ya bağışlayan hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirdi.

Kurban kampanyası kapsamında İHH, 333 bin 800 km kat ederek 228 şehre ulaştı. İHH, hayırseverlerin destekleriyle 51 bin 447 hisse kurbanı 2 milyon 57 bin 880 ihtiyaç sahibine ulaştırdı.

NELER YAPILDI?
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2019 yılı Kurban çalışması kapsamında Türkiye ile birlikte 93 ülke ve bölgede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştırdı. Bu yıl da Kurban vesilesiyle yeryüzüne dağıtan İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek oldu. Cami ve mescitlerin, su kuyularının, eğitim merkezlerinin, meslek edindirme kurslarının, yetimhane binalarının ve benzeri birçok projenin temelleri de kurban ziyaretlerinde atıldI.

KRİZ BÖLGELERİNE ÖNCELİK VERİLDİ
Vakfın kurban organizasyonunda öncelik mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere verildi. Bu kapsamda Suriye, Irak, Filistin, Somali, Yemen, Bangladeş, Arakan ve Doğu Türkistan ön planda tutuldu.

YETİMLER BAYRAMA MUTLU GİRDİ
İHH, ayrıca Türkiye ile birlikte 11 ülkede toplamda 27 bin 233 yetime bayramlık kıyafet yardımında bulundu. Hayırseverlerin bayramlık bağışlarından istifade eden ülke isimleri ise şu şekilde:

Benin, Bosna, Hindistan, Irak, Pakistan, Preşova (Sırbistan), Somali, Sri Lanka, Suriye, Tanzanya ve Türkiye.

YURT İÇİNDE 56 BİN KİŞİYE ULAŞILDI

Uzun yıllardır dünyanın dört bir yanına iyilik taşıyan İHH, yurt içindeki ihtiyaç sahiplerini de unutmadı. İHH, Türkiye’nin 7 farklı bölgesinde yaşayan 56 bin 560 kişiye kurban eti ulaştırdı.

ÇORUM İHH BİRİNCİ

Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı, Çorum İHH’nın kurban bağışında bölgede birinci olduğunu söyledi. Ayrıca Kurban bayramı öncesi yetim ve muhtaç ailelere bayramlık yardımı ve kumanya paketi dağıtımı yapıldığını, bayramdan sonra da kurban paylarının Çorum’daki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldığını açıkladı. Bağışçıların Çorum İHH’ya yapmış oldukları bağışlardan dolayı teşekkür eden Özkabakçı, İHH yardım ve bağışlarının yıl boyunca devam ettiğini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.