Çorum İHH tüm gücüyle sahada

Çorum İHH AFAD’la koordineli bir şekilde tüm gücüyle deprem bölgesinde sahada yer alıyor.

23 Şubat 2023 Perşembe 16:26
Çorum İHH tüm gücüyle sahada

Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları sona yaklaşırken, Çorum İHH AFAD’la koordineli bir şekilde Malatya, Afşin, Hatay deprem bölgelerinde uzman ekipleriyle sahada görev aldı. Çorum İHH felaketin ilk saatlerinden itibaren gönüllü acil yardım dağıtım ekibiyle de gıda, barınma ve giyecek gibi birçok alanda yardım çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

YARDIM MALZEMELERİ GÖNDERİLİYOR

Depremin ilk saatlerinden itibaren arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarında bulunan Çorum İHH İnsani Yardım Derneği, depremin hemen ardından yardım çalışmaları için harekete geçti. İHH vakfı Türkiye’nin dört bir yanındaki temsilcilikleri ve insani yardım dernekleri öncülüğünde yardım TIR’ları hazırlandı. Arama kurtarma ekipleri şu ana kadar vefat etmiş ve yaralı binlerce kişiyi enkazdan çıkardı. Çorum İHH tarafından 3 tır su ile birlikte kuru gıda, hijyen ve insani yardım malzemesi; acil yardım ekiplerinin çalışmaları kapsamında da gıda, barınma ve giyecek gibi birçok alanda deprem bölgelerine yardımlar ulaştırıldı.

DEPREMZEDELER EVLERE YERLEŞTİRİLİYOR

Çorum Genç İHH sorumluları, AFAD ekipleriyle koordineli olarak deprem bölgesinden gelen aileleri evlere ve yurtlara yerleştiriyor. İHH psikososyal destek ve acil yardım ekipleriyle ihtiyaca binaen gıda, giyecek, mutfak eşyası, beyaz eşya gibi birçok alanda yardım çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Çorum İHH Kadın dernek merkezinde depremzedelere destek amaçlı su böreği ve mantılar hazırlayarak gelirleri deprem bölgesi ve depremden etkilenen vatandaşlar için kullanıyor.

PSİKOSOSYAL DESTEK

Öte yandan İHH Psikososyal Destek Ekibi de ,depremden etkilenen vatandaşlara yönelik psikososyal destek için çalışmalara başladı.

İHH KONTEYNER MAHALLE KURUYOR

Kahramanmaraş merkezli depremde 10 şehirde binlerce bina yıkıldı, binlercesi kullanılamaz hale geldi. On binlerce aile kış mevsiminde evsiz kaldı. Çorum İHH da yaraları sarmak için depremden etkilenen vatandaşlara konteyner mahalle için desteklerine başladı.
2 oda, banyo, mutfak ve tuvaleti olan konteyner evler binlerce aileyi soğuktan koruyacak. Tüm evler arazisi düzenlenmiş; altyapısı, beyaz eşya, koltuk, masa, mutfak eşyaları ve ısınma sistemi hazır şekilde ihtiyaç sahibi ailelere teslim edilecek.

Ayrıca mahallede sağlık ocağı, mescit ve kreş de depremzede vatandaşlara hizmet verecek.
Konteyner mahalle, AFAD koordinasyonunda MÜSİAD iş birliği ile gerçekleştirilecek ve kış mevsiminde yüzlerce ihtiyaç sahibine sıcak bir yuva olacak.

KONTEYNER EV İÇİN ÇAĞRI

İHH’den yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Gelin, depremzede vatandaşlarımızın yanında olalım. Zor zamanlarında yalnız bırakmayalım. Bir konteynır maliyeti 100 bin TL. Bir konteynerda mobilya seti (yatak, dolap, çekyat), televizyon, mini buzdolabı, elektrikli su ısıtıcısı, yorgan,yastık, nevresim, halı, kilim, elektrikli süpürge, ütü, kettle, yemek takımı (bardak, çatal, vb.), tencere, tava, çaydanlık, tabak, temizlik malzemeleri, kişisel hijyen seti, perde, tül, masa, sandalye, kırtasiye malzemeleri. Ayrıca konteyner mahallede çocuk oyun alanı, sağlık ocağı, mescit, market, idari bina(muhtarlık), güvenlik kamera sistemi.

İHH tarafından deprem bölgelerine yönelik yapılan yardım çalışmaları şu şekilde:

-1 milyon 284 bin 976 adet sıcak yemek

-5 milyon 304 bin 721 adet ekmek

-750 adet yardım TIR’ı ve kamyonu

-143 bin 317 adet battaniye

-1 milyon 348 bin 249 adet su

-57 bin 873 adet hijyen kiti

-226 bin 596 kıyafet

-12 bin 612 adet bebek maması

-65 bin 949 adet bebek bezi

-322 bin 624 adet gıda ve ikramlık

-38 bin 954 adet eşya

YARALAR SARILINCAYA KADAR DEVAM

Çorum İHH İnsani Yardım Derneği’nin deprem bölgelerinde yaptığı yardım çalışmalarına destek olmak isteyen gönüllüler Üçtutlar Mh Murat Evler 6. Sk No: 12 adresindeki Çorum İHH Ofisimize bekleriz. İletişim için 0 364 224 26 20’yi arayabilir, aşağıdaki banka hesaplarımızdan bağış yaparak sizler de depremden etkilenen ihtiyaç sahiplerine destek olabilirsiniz.

Alıcı Hesap: Çorum İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği.

Vakıf Katılım Çorum Şb. IBAN: TR17 0021 0000 0001 9001 9000 01

Ziraat Bankası Çorum Şb. IBAN: TR84 0001 0000 7870 5591 0950 01."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.