Çorum'u dolu ve sağanak vurdu

İkinci saatlerinde önce dolu şeklinde etkili olan yağış sonra sağanak yağmur şeklinde şehirde hayatı olumsuz etkiledi

01 Haziran 2023 Perşembe 17:31

Çorum’da aniden bastıran sağanak ve dolu hayatı felç etti. Yağmur sonrası yollar göle döndü, ev ve işyerlerini su bastı.

TAM 30 DAKİKA KESİNTİSİZ SÜRDÜ

Kentte öğleden sonra başlayan ve yaklaşık 30 dakika süren sağanak yağmur nedeniyle oluşan sel sonucu bazı caddeler sular altında kaldı. Sel suları ile kaplanan ana arter ve sokaklarda trafik zaman zaman durdu. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise iş yerleri, otobüs durağı ve camilere sığındı. Sağanak yağış nedeniyle göle dönen caddelerde araçlar mahsur kaldı. Yolda kalan araçlar vatandaşlar ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Akşemseddin Caddesi'nde yoğun dolu yağışı nedeniyle yollar beyaza büründü. Dolu ile kaplanan yolda herhangi bir kaza yaşanmaması için iş makineleri ile tedbir alındı.

ÇOK SAYIDA SU BASKINI İHBARI

Yağmurun ardından Çorum Belediyesine çok sayıda su baskını ihbarı yapıldı. Sokaklar ve caddelerden akan suların özellikle bodrum ve birinci katlardaki ev ve işyerlerine dolması nedeniyle birçok vatandaş mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri su tahliyesi ve kurtarma çalışmalarına yetişmekte zorlanırken, ekiplere polisler de destek verdi. İtfaiye ekiplerinin su basan evlerde tahliye çalışmaları devam ediyor.
 

Son Güncelleme: 02.06.2023 09:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rt 2023-06-01 18:35:34

Neyse Başkan Togg ile üç beş tur atsin, gerwgini yapar acele etmeyin:)

Avatar
Vatandaş 2023-06-01 18:45:27

Emniyet müdürlüğü ahçılar yönü acayip sulu göllenti. göbek de acayip göllenti mevcut. Alt yapı yağmur suları yönünde çalışma yapılmalı geçmiş olsun

Avatar
Ek 2023-06-01 19:20:43

Fatih caddesi Recep Tayyip Erdoğan caddesi Karakeçili mahallesi su baskın oldu hiç kimse calısmıyor araç bozuluyor

Avatar
Çorum 19 2023-06-01 21:06:12

Sella taştı normal sel olması fatih caddesi de

Avatar
hayyam 2023-06-02 08:26:14

Siz Togg gezdirin anca kapı kapı. 2004'ten beri belediye sizde ama altyapının rezaletini gördük. Şu fiyasko bir CHP belediyesinde olsaydı tefe koyup çalıyordunuz şimdi.

Avatar
Çorumlu 2023-06-02 08:41:19

Yağmur sularının tahliyesine ilişkin depolama/ tahliye çözümleri üretilmeli. Her bina yağmur sularının toplanmasına ilişkin depolar yapmak zorunlu olsa bu durum daha az zararla karşılanabilir ancak yerel yönetimler de üzerine düşen görevleri yerine getirip tahliye kanallarını temiz ve kurulumunu sağlamalıdır.