Çorum’a Tacikistanlı gelin

Çorumlu inşaat işçisi, 23 yaşındaki Halit Özden çalışmak için gittiği Tacikistan'da tanışıp aşık olduğu 22...

21 Aralık 2014 Pazar 14:06
 Çorum’a Tacikistanlı gelin


Çorumlu inşaat işçisi, 23 yaşındaki Halit Özden çalışmak için gittiği Tacikistan'da tanışıp aşık olduğu 22 yaşındaki Mehrona Ulov ile evlendi. Çift için Çorum'da düğün yapıldı.


İnşaat işçisi Halit Özden, 3 ay önce çalışmak için Tacikistan'ın Duşanbe kentine gitti. Özden burada şantiyenin yemekhane biriminde çalışan Mehrona Ulov ile tanıştı. Birbirlerine aşık olan gençler evlilik kararı aldıktan sonra ailelerini de ikna etti. Çorum'a gelen Halit Özden ve Mehrona Ulov evlendi. Çift dün yapılan düğün ile yaşamlarını birleştirdi. Özden, eşinin az Türkçe kendisinin de az Rusça bildiğini bu sayede konuşup anlaşabildiklerini anlatırken, şöyle dedi:


"2.5 ay içinde evlilik kararı aldık. Tacikistan'da düğün yaptık. Şimdi de memleketimde düğünümüzü gerçekleştirdik. Çok mutluyuz. Çalışmak için gittiğim Tacikistan'da eşimi bulup evleneceğim hiç aklıma gelmezdi."


Damadın babası 47 yaşındaki Erdal Özden ise oğlunun Tacikistan'dan gelin getirmesinden mutlu olduklarını söyleyerek, "İki gönül bir olduktan sonra bunun önüne hiçbir şey geçemez. Oğlum ile gelinim birbirlerini sevmiş. Biz de onlara destek olduk. Yuva kurmalarına yardım ettik" diye konuştu. Çift, yaşamlarını Çorum'da sürdürecek. (DHA)





Son Güncelleme: 21.12.2014 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165